Asanž: Amerika me nikada neće ostaviti na miru

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž: Amerika me nikada neće ostaviti na miru

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž rekao je da ga Vlada Sjedinjenih Američkih Država nikada neće ostaviti na miru zbog objavljivanja poverljivih američkih tajnih dokumenata 2010. godine i da je moguće da je osuđen na smrt.

On je u intervjuu za švajcarsku televiziju RTS rekao da niko u Evropi nije zaštićen od američkog programa praćenja.

"Telefoni i hard diskovi širom sveta sada se prate. Svet je zbog toga jedno ranjivo mesto i to je opasno za sve", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Asanž, koji se i dalje krije u ambasadi Ekvadora u Londonu.

On je dodao da će nastaviti da radi i ulaže napore da ljudi širom sveta imaju pristup cenzurisanim podacima, jer su to informacije od suštinskog značaja za razumevanje modernog sveta.

Asanž je govorio i o bolu zbog razdvojenosti od porodice, rekavši da je to za njega i njegovu decu veoma teško, ali da je to cena koju mora da plati za svoja uverenja.

On je dodao da ne veruje u pozitivan ishod svog slučaja.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Asanž: Možda sam osuđen na smrt

Izvor: Press, 02.Mar.2015

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izrazio je bojazan da ga američka vlada nikad neće ostaviti na miru zbog objavljivanja tajnih vojnih dokumenata i da mu možda preti smrt. . "Telefoni i hard-diskovi širom sveta sada se...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.