Štajnfl na čelu lizing kompanija

Izvor: B92, 17.Sep.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnfl na čelu lizing kompanija

Emiliano Štajnfl, predsednik Izvršnog odbora kompanije UniCredit Leasing, od danas je novi predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije.

Tako je odlučeno na redovnom godišnjem zasedanju direktora svih lizing kuća u zemlji, posvećenom izboru novog predsedništva koji će voditi Asocijaciju narednih godinu dana, saopštava ova poslovna organizacija.

Za potpredsednike su izabrani Marko Ignjatović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz kompanije "CA Leasing" i Boris Stević iz kompanije SoGelease.

Štajnfl je, kako se navodi, istakao da će novo predsedništvo nastaviti politiku daljeg razvoja lizing industrije i jačanja nebankarskog sektora, usmeravajući svoje napore na izmene zakonske regulative, kako bi privredi omogućili što lakši pristup finansiranju.

"Naši ciljevi u narednom periodu biće pre svega usmereni na izmenu Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kojim se regulišu subvencije, kako bi se poljoprivrednicima, pored kredita, omogućilo i subvencionisano finansiranje na lizing", objašnjava Štajnfl.

Ovu izmenu, kako je naveo, kojom bi se obezbedilo još povoljnije finansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije i opreme, Asocijacija je već predložila Ministarstvu poljoprivrede tako da se sada očekuju naredni koraci.

Druga važna izmena na kojoj će lizing kompanije insistirati biće izmena Zakona o finansijskom lizingu.

"Mi predlažemo da se poslovanje davalaca lizinga kao finansijskih institucija proširi i da se omogući ostvarivanje prihoda po osnovu vršenja delatnosti koje su srodne, poput toga da se lizing kompanijama omogući da budu zastupnici u osiguranju. Takođe, zalagaćemo se i za harmonizaciju propisa koji se odnose na lizing industriju, a koji trenutno nisu usklađeni", podvlači Štajnfl.

Namera je da se istaknu prednosti lizinga u odnosu na ostale vidove finansiranja, a to su veća fleksibilnost, brzina i jednostavnost kod odobravanja, pri čemu glavni fokus treba da bude na finansiranju malih i srednjih preduzeća kojima bi se omogućilo lakše finansiranje investicija i bolje upravljanje troškovima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lizing kompanije traže izmene zakona

Izvor: Blic, 17.Sep.2014

Novi predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije Emilijano Štajnfl najavio je danas da će to udruženje tražiti izmene nekoliko zakona, kako bi privreda imala lakši pristup finansiranju...- Tražićemo izmene Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kojim se regulišu subvencije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.