Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U školama dijele uputstva za preživljavanje u ratu

VILNJUS - Litvansko Ministarstvo odbrane počelo je da u školama distribuira uputstva za preživljavanje u slučaju ratnog stanja.

Uputstvo na 98 strana sadrži praktične savjete za vanredne i ratne situacije od uspostavljanja skloništa u podrumu, rješavanje talačke krize do evakuacije iz ratnih zona.

U uputstvu nije direktno pomenuta Rusija, ali ministar odbrane Juzas Olekas ističe da je urađeno kao odgovor na zabrinutosti zbog podrške Moskve separatistima u Ukrajini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Od ruske agresije u Ukrajini, ljudi se pitaju šta bi trebalo da rade ukoliko bi se nešto slično desilo u Litvaniji", rekao je Olekas agenciji Frans pres.

Zvaničnici su podijelili 2.000 kopija uputstva u srednjim školama širom Litvanije i sada pripremaju drugo izdanje za fakultete i biblioteke.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Učenici dobijaju upustvo za preživljavanje u ratu

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2015

Litvansko Ministarstvo odbrane počelo je da u školama distribuira uputstva za preživljavanje u slučaju rata...Uputstvo na 98 strana sadrži praktične savete za vanredne i ratne situacije od uspostavljanja skloništa u podrumu, rešavanje talačke krize do evakuacije iz ratnih zona...U uputstvu nije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.