The Cyclist Conspiracy i Bicikl u Beogradu

Izvor: BalkanRock.com, 20.Nov.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Cyclist Conspiracy i Bicikl u Beogradu

Psihodelični world stoner rock sastav The Cyclist Conspiracy i eksperimentalna world improv im sabraća, Bicikl, nastupiće 28. novembra u KC Gradu.

Bicikl su u jesen 2008. godine u Beogradu osnovala dva litvanska imigranta sa namerom da kroz rituale zasnovane na improvizovanoj muzici i primitivnom pozorištu aktuelizuju stare litvanske paganske običaje. Grupa koristi sve raspoložive alate od tradicionalnih instrumenata do modernih elektronskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << naprava. Svih 17 trenutnih članova kolektiva su pozvani pri izvođenju rituala, ali niko nije neophodan, tako da je postavka nestalna i menja se od jednog do drugog okupljanja.

(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće za Misterije poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmeri ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki iistok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za svetlošću ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

Početak je najavljen za 21 čas, ulaz je 250 dinara.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.