Saletovi kritičari, jeste li naučili lekciju?

Izvor: Sportske.net, 24.Avg.2016, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saletovi kritičari, jeste li naučili lekciju?

Mnogo je bilo negativnih komentara pred početak OI i nakon što je selektor otpisao Bobana Marjanovića iz tima. Naučimo da ne budemo selektori umesto drugih...

Košarkaši Srbije su ponovo ljubimci nacije, svi su srećni jer smo igrali za zlatnu medalju sa najjačim timom na svetu, SAD-om. To su želeli i Španija, Francuska, Hrvatska, Litvanija, Argentina, Australija. Uspelo je samo nama.

Naša reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je kao četvrta prošla iz grupe A, pobedila Hrvatsku i Australiju u nok-aut fazi i plasirala se u finale, uprkos drugačijim prognozama.

Ovo je najveći uspeh za našu košarkašku reprezentaciju na OI u poslednjih 20 godina, pošto smo i 1996. godine igrali finale sa Amerikancima.

Šta nas je dovelo do ovog finala?

Timska igra, momci su ginuli jedan za drugog do samog kraja, Đorđević je napravio tim koji je sposoban za velika dela i sa kojim je, uz veoma male izmene, u prethodne tri sezone igrao minimum polufinale velikog takmičenja što nam nije pošlo za rukom još od serije 1995 - 1999. godine kada smo pet puta igrali minimum polufinale i kada smo pet puta uzastopno uzimali medalje.

Ipak, i pored uspeha na prethodna dva takmičenja, deo nacije nije bio na strani Aleksandra Đorđevića kada je doneo odluku da u tim ne pozove Bobana Marjanovića za OI u Riju.

Kvaliteti srpskog gorostasa su neosporni, bio je jedno vreme i najkorisniji igrač Evrolige i nerešiva enigma za mnoge centre, ali Aleksandar Đorđević nije želeo da ga uvrsti u tim pošto bi time narušio koncepciju, ostao je dosledan svojim principima što ga je vodilo do medalje.

"12 izabranih nisu skup 12 najboljih, nego skup 12 koji najbolje igraju zajedno. Reprezentacija koju trenutno vodim jeste najbolja reprezentacija Srbije", rekao je selektor nakon odluke da ne pozove Marjanovića.

Pročešljali smo mnoge komentare na društvenim mrežama, kao i na našem portalu, evo samo nekih koji dokazuju da se ne treba mešati u ničiji posao, posebno u posao Saleta Đorđevića.

Mnogi su nazivali našeg selektora "neznalicom", "kvazi stručnjakom", da "nije kapacitet" da se nosi sa mnogima.

Nisu bili u pravu.

Nadamo se pojedinci više neće biti selektori umesto odabranih, već da ćete bodriti za našu reprezentaciju. Ne mislimo samo na košarku. Navijajmo i pustimo ljude da rade svoj posao.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

(KURIR TV) TIJANA BOGDANOVIĆ U KURIRU: Oprostila sam im zlatnu medalju!

Izvor: Kurir, 25.Avg.2016, 12:21

...I Tijana Bogdanović (18), najmlađa naša osvajačica medalje u istoriji Olimpijskih igara, bila je gošća Kurira dan posle dolaska iz Rija Zajedno s trenerom Draganom Galetom Jovićem posetila je našu redakciju..Srebrna tekvondoistkinja više ne žali za ukradenim zlatom..- Posle finala bila sam...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.