Nemcov planirao da traži azil u Litvaniji 2012. godine

Izvor: Kurir, 28.Feb.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemcov planirao da traži azil u Litvaniji 2012. godine

Nemcov je rekao da je strahovao da će biti uhapšen, posle protesta opozicije protiv trećeg predsedničkog mandata Vladimira Putina 2012. godine, rekao je Kubilijus

VILJNUS -  Jedan od lidera ruske opozicije Boris Nemcov, koji je ubijen u petak uveče u Moksvi, planirao je da traži politički azil u Litvaniji 2012. godine strahujući od progona Kremlja, izjavio je  bivši litvanski premijer Andrius >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kubilius.

Bivši premijer je tada obećao Nemcovu da će ga primiti u Litvaniju, ali je ruski opozicionar odlučio da ostane u Rusiji.

"Nemcov je rekao da je strahovao da će biti uhapšen, posle protesta opozicije protiv trećeg predsedničkog mandata Vladimira Putina 2012. godine", rekao je Kubilijus u izjavi Frans presu.

"Pitao je da li bi mu Litvanija odobrila politički azil. Ja sam mu predložio da odmah dođe, ali je ipak odlučio da ostane u Rusiji", dodao je bivši litvanski premijer.

Vlasti u Vilnjusu su u nekoliko navrata tražile pooštravanje sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize.

Predsednica Litvanije Dalia Gribauskaite izjavila je da ubistvo Nemcova pokazuje da je Rusija "utonula u tamu terora protiv sopstvenog naroda".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nemcov 2012. planirao da traži azil u Litvaniji

Izvor: Blic, 28.Feb.2015

Jedan od lidera ruske opozicije Boris Nemcov, koji je ubijen u petak uveče u Moskvi, planirao je da traži politički azil u Litvaniji 2012. godine strahujući od progona Kremlja, izjavio je danas bivši litvanski premijer Andrius Kubilius...Bivši premijer je tada obećao Njemcovu da će ga primiti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.