Ljujić i Mbođ vodili Žalgiris do nove pobede

Izvor: Sportske.net, 24.Avg.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljujić i Mbođ vodili Žalgiris do nove pobede

Srpski fudbaler najzaslužniji za novi trijumf ekipe iz Viljnusa u šampionatu Litvanije.

Fudbaleri Žalgirisa pobedili su Stumbras sa 3:1 (2:0) u 22. kolu šampionata Litvanije, a najzaslužniji za novi trijumf lidera prvenstva, bio je srpski fudbaler Matija Ljujić.

Bivši vezista Partizana u postavi je bio od prvog minuta, a utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je obeležio golom i asistencijom.

Domaći su došli do prednosti u 21. minutu kada je Klimavičijus šutirao, a Ljujić se našao na pravom mestu da smesti loptu u mrežu. Drugi gol za Žalgiris postigao je nekadašnji igrač Crvene zvezde, Mamadu Mbođ, posle kornera, u 31. minutu.

Do trećeg gola Žalgiris je došao zahvaljujući Lukši, koji je dobro iskoristio dodavanje Ljujića. Počasni gol za Stumbras postiže Aleks u poslednjim momentima utakmice.

Žalgiris se učvrstio na čelu šampionata sa 53 boda iz 22 utakmice, ispred Atlantasa koji ima osam bodova manje, ali i utakmicu više.

Matija Ljujić je tako došao do svog četvrtog gola u dresu Žalgirisa, gde je stigao pre nekoliko meseci iz Rada, dok je drugi srpski fudbaler u ekipi, Andrija Kaluđerović, trenutno prvi strelac šampionata sa 11 pogodaka.

U narednom kolu Žalgiris dočekuje ekipu Suduve koja zauzima četvrtu poziciju.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.