Litvancu zlato u disku 2cm ispred Štola

Izvor: B92, 05.Avg.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvancu zlato u disku 2cm ispred Štola

Litvanski atletičar Andrus Gudžijus osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Gudžijus je do zlata stigao hicem od 69,21 metar. Njemu je to prva titula svetskog prvaka.

Danijel Štol iz Švedske je osvojio srebrnu medalju rezultatom 69,19 metara.

Njemu je za samo dva centimetra izmaklo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zlato i mogućnost da postane prvi atletičar iz Švedske koji je osvojio titulu prvaka sveta u bacačkoj disciplini.

Bronzanu medalju osvojio je Amerikanac Mejson Finli hicem od 68,03 metra. Branilac titule iz Pekinga, Poljak Pjotr Malahovski takmičenje završio na petom mestu (65,24).

Južnoarikanac Luvo Manjonga novi je svetski prvak u skoku u dalj, pošto je večeras skokom od osam metara i 48 centimetra osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Džarion Loson s preskočenih 8,44 metra. Bronza je otišla u ruke Rušvalu Samaiju iz Južne Afrike koji je skočio 8,32 metra.

Četvrto mesto osvojio je Rus Aleksandr Menkov (8,27), koji se u Londonu takmičio kao neutralni sportista.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.