Litvanci ostali bez selektora

Izvor: Sportske.net, 23.Avg.2016, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanci ostali bez selektora

Nakon četiri godine i srebra na Evropskom prvenstvu, Jonas Kazlauskas napušta klupu reprezentacije Litvanije.

Nisu zadovoljni Litvanci svojim plasmanom na Igrama u Riju, kako su u četvrtfinalu turnira izgubili od Australje i tako ostali bez medalje.

Vicešampion Evrope je razočarao, u grupnoj fazi su izgubili i meč od Španije sa čak 50 poena razlike, te su iz KS Litvanije odlučili da ne produže >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << saradnju sa dosadašnjim trenerom Jonasom Kazaluskasom.

Kazlauskasu je istekao ugovor, te će napustiti klupu nacionalnog tima.

On se timu priključio 2013. pred Eurobasket, a i ranije je bio selektor svoje zemlje 1997. godine. Bio je jedno vreme i selektor reprezentacija Grčke i Kine.

U svojoj dugoj karijeru u reprezentativnoj košarci, osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama 2000, dva srebra na Eurobasketu 2013. i 2015, kao i bronzu na tom takmičenju 2009. godine.

U klupskoj košarci je predvodio Žalgiris, Lijetuvos Ritas, Olimpijakos, CSKA Moskvu i Gvandong Sautern Tajgere u Kini.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.