Juniori jačaju zmajeve

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniori jačaju zmajeve

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, objavio je spisak igrača na koje će računati u dvomeču kvalifikacija za "EURO 2016" u Poljskoj protiv selekcije Litvanije. Ova dva susreta, koja će biti odigrana 30. aprila u Cazinu i 3. maja u Kaunasu, mogla bi biti jako važna kada je u pitanju rasplet u Grupi 2 kvalifikacija za EP.

Sa dvije pobjede u ovim susretima bh. rukometaši bi napravili veliki korak ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << plasmanu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, čime bi potvrdili svoj kvalitet i održali kontinuitet nastupa na velikoj rukometnoj sceni. Nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru, "EURO 2016" došao bi kao šlag na tortu nacionalnog tima pod Markovićevim vodstvom.

Selektor je izabrao uglavnom da pozove provjerene reprezentativce, ali se odlučio i na neke izmjene. Najviše ih je napravio među golmanima. Od trojice koji su putovali u daleku Dohu početkom ove godine, na spisku je ostao samo Benjamin Burić, dok su Nebojša Grahovac i Peđa Dejanović izgubili svoje mjesto u bh. timu zbog povreda koje su tek zaliječili. Umjesto njih, Marković je pozvao Petra Jokanovića iz Borac M:tela i Nebojšu Bojića iz Dervente, koji je ujedno i juniorski reprezentativac BiH.

"Uvijek sam, dok je selektor juniora bio Zdenko Grbavac, zvao po trojicu igrača iz te selekcije. Tu sam praksu nastavio i sada kada je Jasmin Mrkonja selektor juniora. Nakon konsultacija s njim odlučio sam uputiti poziv trojici igrača iz te selekcije, kao neku vrstu nagrade za naporan i predan rad. Tako su među A reprezentativcima prvi put Adnan Sivić i golman Bojić, dok je Vladan Lončar i ranije trenirao s nama", kaže Marković i nastavlja:

"Uz Bojića, na golmanskim pozicijama sam pozvao još Benjamina Burića i Jokanovića koji je bio s nama na pripremama za Svjetsko prvenstvo. Grahovac je imao problema sa koljenom, a Dejanović sa leđima. Obojica praktično samo brane bez treninga i zbog toga ih nisam htio izlagati dodatnom naporu. Ujedno, biće to prilika za naše mlade golmane da se nametnu u utakmicama s Litvanijom. Sigurno nas čekaju dvije teške utakmice. Posebno je važna prva u Cazinu koju moramo dobiti i uvjeren sam da hoćemo. Nakon toga bi u Viljnus mogli putovati mnogo rasterećeniji".

Okupljanje bh. rukometaša planirano je za 24. ili 25. april u Bihaću, gdje će se i pripremati za duele s Litvancima.

Markovićev poziv su dobili: golmani: Benjamin Burić (Gorenje, Slovenija), Petar Jokanović (Borac M:tel), Nebojša Bojić (Derventa); lijeva krila: Alen Ovčina (Al Šamal), Mirko Mikić (Borac M:tel); desna krila: Faruk Vražalić (Balingen), Muhamed Zulfić (Bosna Sarajevo); lijevi bekovi: Nikola Prce (Azoti), Duško Čelica (PPD Zagreb), Mirsad Terzić (MKB Vesprem), Vladan Lončar (Pik Seged); srednji bekovi: Ivan Karačić (Meškov), Josip Perić (SC Katar); desni bekovi: Dejan Malinović (Kretej), Marko Panić (Šamberi), Adnan Sivić (Sisicia); pivoti: Vladimir Vranješ (Pik Seged), Muhamed Toromanović (Kretej) i Senjamin Burić (Gorenje).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.