Deset ruskih bajkera ušlo u Nemačku

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset ruskih bajkera ušlo u Nemačku

Deset ruskih bajkera, deo veće grupe koja se nalazi na putu ka Berlinu, gde žele da učestvuju u proslavi 70. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, prešla je večeras nemačku granicu iz Austrije, saopštile su vlasti Bavarske. S obzirom da su vraćeni sa poljske i litvanske granice, pripadnici "Noćnih vukova", motociklisti koji podržavaju ruskog predsednika Vladimira Putina, još se nadaju da će do subote doći u nemačku prestonicu Berlin da proslave ulogu Sovjetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Saveza u pobedi nad nacističkom Nemačkom, preneo je AFP. Deset bajkera, prvi su od "Noćnih vukova" koji su ušli u Nemačku ka kojoj su krenuli iz Moskve 25. aprila. Oni su iz Austrije ušli u južni bavarski grad Bad Rajhenhal, rekao je lokalni policajac a preneo AFP. Oni planiraju da u pondeljak posete nekadašnji koncentracioni logor Dahau kod Minhena, preneta je izjava predstavnika "Noćnih vukova" Aleksandra Šapovalova. Bajkeri su planirali da pređu 6.000 kilometara kroz Belorusiju, Poljsku, Češku, Slovačku, Austriju i Nemačku. Pošto im Poljska nije dozvolila ulazak, oni su počeli da idu drugim rutama, navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Vladimir Putin

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Deset ruskih bajkera ušlo u Nemačku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2015

Deset ruskih bajkera, deo veće grupe koja se nalazi na putu ka Berlinu, gde žele da učestvuju u proslavi 70. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, prešlo je sinoć nemačku granicu iz Austrije, saopštile su vlasti Bavarske...S obzirom da su vraćeni sa poljske i litvanske granice, pripadnici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.