Uživo: Zenit postigao prvi pogodak u Lisabonu, Real vodi, Atletiko gubi!

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Zenit postigao prvi pogodak u Lisabonu, Real vodi, Atletiko gubi!

Dugo se čekalo na ovaj trenutak, a on je konačno i došao - početak nove sezone Lige šampiona! Najbolji timovi širom Evrope danas počinju nadmetanje u najelitnijem takmičenju kontinenta, a od 20:45 časova svoje mečeve će odigrati ekipe iz grupa A, B, C i D. Derbi programa biće odigran u Dortmundu gde Borusija dočekuje Arsenal, dok će goreti i u Pireju gde Atletiko Madrid gostuje Olimijakosu. Razvoj situacije na startu krema fudbalske scene možete pratiti na Blicsport.rs! >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Golman Benfike Artur zaradio je direktan crveni karton u duelu sa Zenitom, pa je jasno da će Portugalci imati sada još većih problema da anuliraju prednost Rusa od 1:0 sa početka susreta.

Hames Rodrigez je pokušao da uputi centaršut ka Karimu Benzemi, ali je štoper Suhi skrenuo loptu u svojoj gol, te je šampion Real Madrid poveo protiv Bazela.

Atletiko Madrid je držao loptu sve do 13. minuta kada je Olimpijakos uspeo da dođe do kornera, a onda je lopta sa leve strane došla do Artura Masuakua koji je sa 17 metara raspalio po dijagonali za vođstvo tima iz Pireja.

Fudbaleri Zenita postigli su prvi gol u novoj sezoni Lige šampiona, a strelac je Hulk u šestom minutu. Oleg Šatov je pretrčao dva vezna fudbalera protivničke ekipe i ubacio loptu u prazan prostor Brazilcu koji nije imao težak posao da savlada Artura.

Kapiten Atletiko Madrida Gabi zaradio je žuti karton nakon minut i po igre u Pireju pošto je pokušao da prekine opasnu kontru Olimpijakosa.

Nijedan osvajač Lige šampiona iz prethodne sezone nije poražen u prvoj utakmici narednog ciklusa  najelitnijeg evropskog takmičenja. Ako se gleda istorija i tradicija, Real Madrid nema nikakve šanse da izgubi od Bazela.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard protiv Ludogoreca upisaće svoj 125. nastup u evropskim takmičenjima, dok će u Londonu, u dresu Arsenala, Ektor Belerin debitovati u Ligi šampiona.

Pa, kako i ne bi bio. Malme je 1979. godine poražen u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja, a poslednji put u Ligi šampiona su učestvovali 1990/91. sezone.

Fudbaleri Arsenala nisu poraženi na poslednih šest utakmica kada su gostovali u Nemačkoj pošto su ostvarili tri pobede i tri remija, uključujući po trijumf i nerešeno na Vestfalenu gde i večeras igraju protiv Borusije iz Dortmunda.

Fudbaleri Olimpijakosa ostvarili su sedam pobeda od poslednjih devet utakmica na svom terenu u Ligi šampiona, dok su i dva puta poraženi.

Od srpski internacionalaca i reprezentativaca, samo će Neven Subotić za Borusiju iz Dortmunda, Luka Milivojević za Olimpijakos i Aleksandar Mitrović za Anderleht početi utakmicu.

Lazara Markovića nema ni na klupi Liverpula, Miloš Jojić će biti rezerva u Dortmundu, dok Ljubomir Fejsa takođe neće moći da pomogne Benfiki.

Anderleht je jedna od tri ekipe koje su primile najviše golova, čak 17, u grupnoj fazi Lige šampiona 2013/14 sezone.

Napadač Juventusa Karlos Tevez poslednji gol u evropskim takmičenjima je dao pre 1988 dana, tačnije sedmog avgusta 2009. godine dok je još igrao za Mančester junajted.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Zenit već do drugog gola protiv Benfike, Real vodi, Atletiko gubi!

Izvor: Blic, 16.Sep.2014

Dugo se čekalo na ovaj trenutak, a on je konačno i došao - početak nove sezone Lige šampiona! Najbolji timovi širom Evrope danas počinju nadmetanje u najelitnijem takmičenju kontinenta, a od 20:45 časova svoje mečeve će odigrati ekipe iz grupa A, B, C i D. Derbi programa biće odigran u Dortmundu...

Nastavak na Blic...

Uživo: Real vodi sa 4:1, Atletiko gubi 2:1 u Pireju, Imobile za prednost Dortmunda!

Izvor: Blic, 16.Sep.2014

Dugo se čekalo na ovaj trenutak, a on je konačno i došao - početak nove sezone Lige šampiona! Najbolji timovi širom Evrope danas počinju nadmetanje u najelitnijem takmičenju kontinenta, a od 20:45 časova svoje mečeve će odigrati ekipe iz grupa A, B, C i D. Derbi programa biće odigran u Dortmundu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.