Uživo: Siti vodi sa 1:0, Bajern ima igrača manje, prvenac Suareza, najbrži gol Čelsija

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Siti vodi sa 1:0, Bajern ima igrača manje, prvenac Suareza, najbrži gol Čelsija

Na programu je još šest utakmica petog kola Lige šampiona, a mečeve iz grupa E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:

CSKA Moskva - Roma 1:1 (0:1)

(Berezucki 90+3 - Toti 43)

Mančester Siti - Bajern 1:0

(Aguero >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 22pen)

Grupa F:

Pari Sen Žermen - Ajaks 1:0

(Kavani 33)

APOEL - Barselona 0:1

(Suarez 27)

Grupa G:

Sporting - Maribor 1:0

(Mane 10)

Šalke - Čelsi 0:2

(Teri 2, Vilijan 29)

Grupa H:

BATE - Porto 0:3 (0:0)

(Erera 56, Martinez 65, Teljo 89)

Šahtjor - Atletik Bilbao 0:0

Na isteku pola sata igre u Gelzenkirhenu puleni Žozea Murinja povisili su na 0:2 pošto su Vilijans i Azar odigrali dupli pas, a Brazilac je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao uz pomoć i nešto lošiju intervenciju golmana Farmana.

Fudbaleri Barselone vode na gostovanju APOEL-u golom Luisa Suareza koji je dominaciju svog tima krunisao sjajnim driblingom petom i udarcem iskosa sa leve strane u dalji ugao za 0:1 i prvi pogodak u dresu katalonskog kluba.

Trener Bajerna Pep Gvardiola je sredinom prvog poluvremena zbog isključenja Benatije morao da napravi prinudnu izmenu, pa je umesto veziste Rodea na teren poslao štopera Dantea.

Jedan od odlučujućih trenutaka meča u Mančesteru odigrao se u 20. minutu - Serhio Aguero je umakao čuvarima, Benatija ga je sustigao i oborio sa leđa kao poslednji igrač u svom kaznenom prostoru, pa je epilog bio crveni karton za štopera Bajerna i penal za Siti.

Odgovornost je preuzeo oboreni Argentinac, na nepisano pravilo da najstrožu kaznu ne izvodi oboren igrač Kun se nije obazirao, već je sa bele tačke pogodio desni ugao za 1:0.

Zapretio je Bajern u 20. minutu preko Robena koji je protutnjao levom stranom i centrirao na drugu stranu gde je Rafinja natrčao na loptu i tukao iz prve, ali je Fernando pravovremeno uklizao i izblokirao njegov šut.

Napadi Sitija uglavnom idu preko desne strane, gde je Navas odložio loptu za Milnera a njegov oštar centaršut je Ćabi Alonso sproveo u korner, posle koga nije bilo opasnosti po Nojera.

Uvodnih 13 minuta u Mančesteru proteklo je u prilično mirnom ritmu, a remi iz Moskve obradovao je Siti koji ne mora da juri pobedu nad Bajernom, već i bodom ostaje u igri za osminu finala pred poslednje kolo i gostovanje Romi.

Jedini udarac na Etihadu za sada uputio je Roben i to pored gola Harta u 11. minutu.

Uz odličan dribling Žeferson je prošao po levom boku i centrirao u peterac, odbrana Maribora je zakazala, a Mane je to spremno dočekao i sa druge stative lako sproveo loptu u mrežu za 1:0.

Pogodak Džona Terija u drugom minutu protiv Šalkea je najbrži koji je Čelsi postigao u istoriji Lige šampiona.

Samo dva minuta bilo je potrebno Čelsiju na povede na gostovanju Šalkeu pošto je Fabregas izveo korner, lopta je preletela našeg Ivanovića, ali je na pravom mestu na drugoj stativi bio kapiten Džon Teri i glavom zatresao mrežu za 0:1.

Od naših fudbalera na terenima širom Evrope biće samo Nemanja Matić i Branislav Ivanović, nezamenjivi članovi startne postave Čelsija, koji gostuje Šalkeu.

Adem Ljajić je za Romu odigrao 87 minuta, dok je Zoran Tošić za CSKA nastupio poslednjih devet minuta u remiju sa "vučicom".

Mančester siti: Hart, Sanja, Kompani, Mangala, Kliši, Fernando, Milner, Navas, Lampard, Nasri, Aguero.

Bajern Minhen: Nojer, Rafinja, Benatija, Boateng, Bernat, Hojberg, Ćabi Alonso, Rode, Roben, Levandovski, Riberi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Mesi za istoriju! Bajern izjednačio na 1:1 sa igračem manje, prvenac Suareza!

Izvor: Blic, 25.Nov.2014

Na programu je još šest utakmica petog kola Lige šampiona, a mečeve iz grupa E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo...Novi trenutak za fudbalsku istoriju dogodio se u 38. minutu utakmice na Kipru - Lionel Mesi je na pravom mestu podmetnuo nogu i sproveo loptu u mrežu APOEL-a za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.