Atletiko srušio Bajern, preokret Barse, 28 golova!

Izvor: B92, 28.Sep.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko srušio Bajern, preokret Barse, 28 golova!

Čak 28 golova postignuto je na mečevima 2. kola Lige šampiona u prve četiri grupe, a veliki derbi pripao je Atletiko Madridu.

Ekipa Dijega Simeonea je u reprizi prošlogodišnjeg polufinala savladala minhenski Bajern na Visente Kalderonu rezultatom 1:0.

U drugom meču grupe D Rostov i PSV su u Rusiji odigrali nerešeno 2:2.

U grupi A Pari Sen Žermen je pobedio Ludogorec u Bugarskoj posle preokreta sa 3:1, dok je Arsenal uz dva gola Tija Volkota >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slavio protiv Bazela rutinski u Londonu sa 2:0.

Mnogo golova viđeno je i u Napulju gde je Napoli protiv Benfike slavio sa 4:2, a u drugom meču B grupe Bešiktaš i Dinamo Kijev odigrali su nerešeno 1:1.

Najzanimljiviji dueli odigrani su u grupi C. Seltik je tri puta vodio protiv lidera Premijer lige Mančester sitija, ali je tim Pepa Gvardiole odneo bod iz Glazgova – 3:3. Mnogo problema imala je i Barselona protiv Borusije Menzhengladbah bez Mesija, ali je napravila preokret u drugom poluvremenu i slavila je sa 2:1.

LŠ, 2. kolo:

Grupa A:

Ludogorec – PSŽ 1:3

Natanael 16 - Matuidi 41, Kavani 55, 60

Arsenal – Bazel 2:0

Volkot 7, 25

Tabela: PSŽ 4, Arsenal 4, Ludogorec 1, Bazel 1.

Grupa B:

Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1

Kvarežma 29 - Cigankov 65

Napoli – Benfika 4:2

Hamšik 21, Mertens 51, 58, Milik 54p - Guedes 71, Salvio 86

Tabela: Napoli 6, Bešiktaš 2, Dinamo 1, Benfika 1.

Grupa C:

Borusija Menhengladbah – Barselona 1:2

Azar 34 - Turan 66, Pike 74

Seltik – Mančester siti 3:3

Dembele 3, 46, Tirni 21 - Fernandinjo 11, Sterling 29, Nolito 55

Tabela: Barselona 6, Mančester siti 4, Seltik 1, Menhengladbah 0.

Grupa D:

Atletiko Madrid – Bajern 1:0

Karasko 36

Rostov – PSV 2:2

Poloz 8, 37 - Proper 14, De Jong 45

Tabela: Atletiko 6, Bajern 3, PSV 1, Rostov 1.

Arsenal je nastavio sa veoma dobrim igrama, praktično neprimetno, a uz to je sjajnu formu zadržao i Tio Volkot. Postigao je oba gola, a prethodno je bio strelac i protiv Čelsija u Premijer ligi.

Arsenal ima 4 boda na deobi prve pozicije, ali bolju gol razliku ipak ima PSŽ koji je gubio od Ludogoreca do 41. minuta. Natanael je postigao gol za Bugare u 16. minutu, ali je Matuidi izjednačio u pravom trenutku.

Preokret je doneo Kavani u 56. minutu, a u 59. je usledio momenat odluke pošto je Moti promašio paenal za 2:2. Samo minut kasnije Kavani je overio pobedu.

Napoli je već posle prva dva kola istakao kandidaturu za osvajanje prve pozicije u grupi B. Napolitanci imaju maksimalnih 6 bodova posle ubedljive pobede protiv Benfike od 4:2.

Hamšik je u 20. minutu postigao jedini gol u prvom poluvremenu, a sve je rešeno u periodu od 51. do 58. minuta kada su Mertens dva puta i Milik sa penala pogodili za 4:0. Do kraja su gosti smanjili golovima Guedesa i Salvija. Maksimović je igrao od 11. minuta za domaćina, dok je Fejsa na drugoj strani zamenjen osam minuta pre kraja.

U drugom meču grupe Bešiktaš nije uspeo da savlada Dinamo Kijev kod kuće. turski tim je poveo golom Kvarežme u 29. minutu, a bod gostima doneo je Cigankov 25 minuta pre kraja. Duško Tošić odigrao je celu utakmicu za turski sastav.

Sjajni dueli viđeni su u C grupi. Siti je stigao u Glazgov u velikoj formi, ali je tim Brendana Rodžersa ostao neporažen, a mogao je lako i do pobede. Nije odbrana Sitija na čelu sa Kolarovim imala svoj dan, pa je domaćin tri puta vodio golovima Dembelea (2) i Tirnija. Ipak, Fernandinjo, Sterling i Nolito doneli su Sitiju sasvim zadovoljavajući bod.

Na tabeli sa 6 bodova vodi Barselona koja je uspela bez Mesija da slavi u Menhengladbahu sa 2:1. Bio je to poseban meč za golmana Barse Ter Stegena koji je provao 14 godina u nemačkom sastavu, a Nemci su golom Azara iz 34. minuta vodili sve do 65. minuta.

Tada je Arda Turan izjednačio na dodavanje Nejmara, a 16 minuta pre kraja Đerar Pike je posle dodavanja Suaresa doneo preokret i tri boda.

U derbiju večeri Dijego Simeone je dokazao da nije slučajno izbacio pro+šle sezone Bajern u polufinalu. Bavarci su imali posed, imali su i nekoliko odličnih šansi, ali ih nisu iskoristili i protiv Atletika se takve stvari uvek skupo plate.

Karasko je u 35. minutu postigao jedini gol na utakmici, a šest minuta pre kraja Grizman je propustio priliku da overi pobedu pošto je promašio penal. U drugom meču grupe Rostov je protiv PSV-a vodio dva puta, ali su Proper i De Jong doneli bod gostima iz Ajndhovena. Sva četiri gola postignuta su u prvih 45 minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

28 golova u drugom kolu Lige šampiona

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2016

Čak 28 golova postignuto je na mečevima 2. kola Lige šampiona u prve četiri grupe, a veliki derbi pripao je Atletiko Madridu...Ekipa Dijega Simeonea je u reprizi prošlogodišnjeg polufinala savladala minhenski Bajern na Visente Kalderonu rezultatom 1:0...U drugom meču grupe D Rostov i PSV su u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.