UŽIVO: Argentinci u centru pažnje!

Izvor: Mondo, 25.Nov.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Argentinci u centru pažnje!

Gotovi su svi mečevi prvog dana 5. kola Lige šampiona, osim duela u Lisabonu gde je drugo poluvreme kasnilo oko 45 minuta zbog problema sa reflektorima.

Evo nas u završnoj fazi Lige šampiona. Do kraja su ostala još dva kola, ali mnogo toga se već zna.

Posebno kada su u pitanju mečevi u grupama E, F, G i H, koji se igraju ovog utorka.

Dueli BATE - Porto i CSKA - Roma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su već odigrani.

Jedino gde je potpuno neizvesno što se tiče pomenutih grupa, jeste Grupa G u kojoj su Čelsi (8 bodova), Šalke (5), Sporting (4) i Maribor (3).

Rasplet tih mečeva, kao i ostalih, možete pratiti na MONDU, kao i na TV Arena Sport ili Telekomovom portalu Klik Sport, a po njihovom završetku MONDO će vam ekskluzivno u saradnji sa TV Arena Sport prikazati sve pogotke sa večerašnjih utakmica.

UŽIVO:

GRUPA E

CSKA Moskva – Roma 1:1 (0:1)

/Toti 43 – Berezucki 90+3/

Mančester siti – Bajern Minhen 3:2 (1:2)

/Aguero pen 21, 85, 90+1 - Alonso 40, Levandovski 45/

Foto: AP/Jon Super

- 1:0 - Mančester siti je poveo u 21. minutu golom Serhija Aguera iz penala koji je skrivio Mehdi Benatija startom upravo nad Argentincem i to kao zadnji igrač odbrane, zbog čega je dobio crveni karton!

- 1:1 - Iako sa igračem manje, Bajern je uspeo da izjednači. Strelac je bio Ćabi Alonso golom iz slobodnog udarca pet minuta pre poluvremena. Španac je lukavo šutirao po zemlji, a Džo Hart ostao "ukopan" u mestu.

- 1:2 - Uspeli su Bavarci da izjednače uprkos igraču manje! Rober Levandovski je precizno šutirao (više ramenom nego glavom) na centaršut Boatenga u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

- 2:2 - Serhio Aguero po ko zna koji put ove sezone sprečava blamažu Mančester sitija i uspeva da sačuva Manuela Pelegrinija na klupi (doduše, pitanje je). Pritisak "građana" na polovini se isplatio, Jovetić je uspeo da preseče dodavanje igrača Bajerna, a Aguero se potom sjurio ka golu i matirao Nojera.

- 3:2 - Serhio Aguero je definitivno spasilac Mančester sitija i Manuela Pelegrinija! Svojim trećim golom Argentinac je vratio prednost Sitiju i sprečio "građane" da se obrukaju. Očajno je reagovao Džerom Boateng u nameri da vrati loptu do Nojera, a brzonogi Aguero umeo je to da iskoristi.

- Kraj! Mančester siti je opet u igri za osminu finala!

TABELA:Bajern Minhen 12, Mančester siti 5, Roma 5, CSKA 5.

Poslednje kolo (10.decembar): Roma - Mančester siti, Bajern Minhen - CSKA.

GRUPA F

Apoel – Barselona 0:4 (0:2)

/Suarez 27, Mesi 38, 58, 87/

- 0:1 - Luis Suarez je sjajnu solo-akciju završio pogotkom! Urugvajac je propustio loptu kroz noge i prevario čuvara, a potom iskosa sa leve strane šutirao precizno u dalji ugao za svoj prvi takmičarski pogodak u dresu Barselone!

- 0:2 -Lionel Mesi je povisio na 2:0 i postao najbolji strelac u istoriji Lige šampiona! Bio je to njegov 72. pogodak u elitnom takmičenju. Dao je jedan više od Raula, a dva od Kristijana Ronalda...

Pre samo nekoliko dana Argentinac je postao i najbolji strelac u istoriji španske Primere.

- 0:3 - Lionel Mesi uvećava broj pogodaka i dodatno beži Kristijanu Ronaldu, koji će u sredu igrati sa Realom protiv Bazela. Na 3:0 Argentinac je povisio u 58. minutu. Elegantno je "bocnuo" loptu pored golmana posle dodavanja Alveša.

- Drugi žuti karton, dakle crveni, dobio je Rafinja u 70. minutu, tako da će Barselona meč privesti kraju sa desetoricom.

- 0:4 - Lionel Mesi je neverovatan! Argentinac u 87. minutu stiže do het-trika i 74. pogotka u Ligi šampiona. Ne zaboravite, tek mu je 27 godina!

PSŽ – Ajaks 3:1 (1:0)

/Kavani 34, 83, Ibrahimović 79 - Klasen 67/

- Sredinom prvog poluvremena Ezekel Laveci je imao odličnu priliku da dovede Pari Sen Žermen u prednost, ali je golman Ajaksa Kilesen bio uspešniji u situaciji "jedan na jedan".

- 1:0 - Prelepa akcija napadačke trojke Pari Sen Žermena! Ibrahimović je loptom preko defanzivaca Ajaksa proigrao Lavecija, a on potom nesebično dodao do Kavanija koji nije imao težak posao da pogodi mrežu.

- 1:1 - Ajaks ne želi da izgubi mesto koje vodi u Ligu Evrope. Lep pogodak glavom u padu postigao je kapiten Dejvi Klasen i izjednačio u Parizu.

- 2:1 - Zlatan Ibrahimović se vratio na teren posle povrede i nastavio tamo gde je stao. Lepo je, iz okreta, matirao golmana svog bivšeg kluba.

- 3:1 - Ništa od boda za Ajaks... Kavani je iskoristio grešku obrambenog igrača gostiju koji je loše vratio loptu ka svom golmanu, lako zaobišao Kilesena i upisao svoj drugi pogodak.

TABELA:PSŽ 13, Barselona 12, Ajaks 2, Apoel 1.

Poslednje kolo (10.decembar): Barselona - PSŽ, Ajaks - APOEL.

GRUPA G

Šalke – Čelsi 0:5 (0:3)

/Teri 2, Vilijan 29, Kirhof ag 44, Drogba 76, Ramireš 77/

Foto: AP/Frank Augstein

- 0:1 - Čelsi vodi već od 2. minuta u Gelzenkirhenu. Kapiten Džon Teri pogodio je mrežu udarcem glavom na centaršut Fabregasa iz kornera.

- Umalo da Šalke izjednači u 14. minutu, ali je lopta posle šuta Maksima Čupo-Motinga pogodila prečku.

- 0:2 - Čelsi je duplirao prednost posle sjajne akcije Fabregasa, Azara i Vilijana, koja je završena snažnim udarcem Brazilca iskosa sa desne strane u bliži ugao.

- 0:3 - Identično kao i prvi gol, igrači Čelsija postigli su i treći, samo što je ovaj put na centaršut Fabregasa iz kornera mrežu pogodio Jan Kirhog. Bio je to prelep autogol...

- 0:4 - Sjajna duga lopta Fabregasa koju je lepo primio Vilijan, a potom proigrao Didijea Drogbu za još jedan pogodak londonskih "plavaca". Pokušali su domaći igrači da postave ofsajd zamku, ali bezuspešno.

- 0:5 - Samo minut pošto je postigao gol, Drogba se našao u ulozi asistenta. Lepo je centrirao ka Ramirešu, a Brazilac udarcem glavom "zakucao" loptu u mrežu.

- I Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč u postavi Čelsija.

Sporting Lisabon – Maribor u toku - 2:1 (2:1)

/Mane 10, Nani 35 - Džeferson ag 42/

Foto: AP/Francisco Seco

 - 1:0 - Sporting stiže do prednosti u 10. minutu posle sjajnog prodora Džefersona po desnoj strani i centaršuta u peterac, gde je dobro reagovao Karlos Mane.

- Malo je nedostajalo da Sporting povede 2:0, ali je Džeferson iz povoljne šanse pogodio prečku.

- 2:0 - "Lavovi" iz Lisabona nalaze se veoma, veoma blizu pobede koja bi mogla da im donese i plasman u osminu finala. Na 2:0 povisio je Nani, ali je neverovatno koliko je Portugalac bio sebičan u toj akciji. Posle nekoliko "lažnjaka" njegov šut je izblokiran, ali je ponovo došao do lopte i ponovo nije hteo da doda nekome od saigrača. Iz drugog pokušaja, ipak, uspeo je da pogodi metu.

- 2:1 - U finišu prvog poluvremena Maribor je uspeo da smanji zaostatak autogolom Džefersona. Bek Sportinga delovao je sjajno u napadu, ali je bio nespretan u kaznenom prostoru svog tima.

- Zbog problema sa reflektorima na stadionu Sportinga kasnilo je drugo poluvreme utakmice u Lisabonu.Počelo je tek kada je većina ostalih mečeva završena.

TABELA: Čelsi 11, Šalke 5, Sporting 4, Maribor 3.

Poslednje kolo (10.decembar): Čelsi - Sporting, Maribor - Šalke.

GRUPA H

BATE Borisov – Porto 0:2 (0:0)

/Erera 56, Martinez 65, Teljo 89/

Šahtjor – Atletik Bilbao 0:1 (0:0)

/ San Hose 68/

- Više nema utakmice bez golova! Mikel San Hose pobegao je odbrani Šahtjora tokom jednog prekida i udarcem iz prve "ćušnuo" loptu u gol domaćih.

TABELA:Porto 13, Šahtjor 8, Atletik Bilbao 4, BATE 3.

Poslednje kolo (10.decembar): Porto - Šahtjor, Atletik Bilbao - BATE.

- Boldovani su timovi koji su prošli u osminu finala.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.