Tri asistencije Tadića za debakl Sitija!

Izvor: Mondo, 01.Maj.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri asistencije Tadića za debakl Sitija!

Dušan Tadić sa tri asistencije, a Sadio Mane sa tri gola - "razbili" nemotivisanog polufinalistu Lige šampiona.

Dušan Tadić je dobro počeo sezonu, pa imao značajan pad u igri i u minutaži u periodu pred "Boksing dej", ali se za kraj sezone vratio u velikom stilu i sa nove tri asistencije bio jedan od dva najbolja igrača utakmice protiv Mančester sitija.

"Titulu" igrača utakmice mu je možda ukrao Sadio Mane, fudbaler iz Gane, koji je na ovom meču >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << takođe upisao het-trik, ali u golovima, i tako pomogao svom timu da ubedljivo savlada ekipu koja igra u polufinalu Lige šampiona sa Real Madridom, a da je njihov lokalni rival danas uspeo da savlada Lester, pitanje je da li bi mogli da računaju na "klimavo" četvrto mesto, na kome se sada nalaze.

SAUTEMPTON - MANČESTER SITI 4:2 (2:1)

Učinak Dušana Tadića, sada već bivšeg - pitanje je da li i budućeg reprezentativca Srbije, ove sezone je impresivan.

On je na 35 utakmica ove sezone u Premijer ligi upisao 8 golova i 11 asistencija, čime je popravio svoj prošlosezonski učinak kada je imao 4 gola i 8 asistencija. To ipak nije za poređenje sa sezonama u Holandiji kada je imao "dabl-dabl" učinke, ali je izuzetno visoko rangiran kada je dodavanje za gol u pitanju.

3 - Tadic is only the 4th player to register 3+ assists in a single PL game on more than 1 occasion (Berkovic, Henry, Fabregas). Feeder.

— OptaJoe (@OptaJoe) May 1, 2016

Od njega su u tom segmentu bolja samo šestorica fudbalera u Premijer ligi...

Prvo se u 25. minutu odlično snašao sa loptom koja je bežala u gol aut, ali je uspeo da je "izvuče" i podigne na peterac odakle je Šejn Long smestio u mrežu glavom, dok je Otamendi gledao. Tri minuta kasnije opet je iskoristio grešku štopera Sitija i pružio pas između Mangale i Otamendija za brzo Manea, koji je odlično reagovao za 2:0.

Siti je uspeo da smanji rezultat na kraju poluvremena preko momka koji se dugo "preporučuje" Pelegriniju. Keleči Ihenačo postigao je svoj šesti, a kasnije na kraju meča i sedmi gol ove sezone, i postao drugi strelac tima. Od njega je u Premijer ligi više dao samo Aguero (22).

"Građani" su se ponadali da bi to moglo da "slomi" rivala, ali je Sautempton napao još žešće. Tadić je preskočio asistenciju u 57. minutu, pošto je Žoze Fonte asistirao Maneu, ali je bio tu da isporuči svoj, odnosno saigračev, het-trik u 68. minutu.

Oduzeo je loptu, otvorio kontru, izdržao napad sa leđa, a potom idealno uposlio Manea. Odbrana je razbijena...

Istina, Pelegrini nije igrao u najjačem sastavu, ali ovo ne može da bude dobar signal pred revanš na "Santjago Bernabeu".

SAUTEMPTON: Forster - Bertrand, Fonte, Van Dajk, Martina - Klasi (Romeu), Vanjama, Tadić (Rodrigez), Dejvis (Vard-Praus), Mane - Long.

SITI: Hart - Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov - Nasri, Fernandinjo (Demikelis), Delf (Navas), Sterling - Boni, Ihenačo.

Pogledajte i sve golove...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.