Totalna anestezija: Farmaceuti imaju lek za turbo Dortmund i našli su mu slabu tačku (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalna anestezija: Farmaceuti imaju lek za turbo Dortmund i našli su mu slabu tačku (VIDEO)

Davali su četiri i po gola u proseku po meču u prethodnom periodu, a danas su poptuno neutralisani

Pre samo nekoliko dana je Borusija Dortmund držala evropskog šampiona Real Madrid u šahu i vadila mu dušu na pamuk totalnom ofanzivom. Pre toga je terorisala rivale u svim takmičenjima i nemilice rešetala mreže. U prethodnih pet mečeva u Bundesligi i Ligi šampiona, BVB je postigao 22 gola, odnosno četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i po meču. Igrajući zavodljiv turbo fudbal u koji su se zaljubili mnogi ljubitelji ovog sporta.

Ali našao se lek i za Tuhelove supersonične ofanzivce. Totalna anestezija! Izmislili su je Farmaceuti iz Leverkuzena koji su danas potpuno neutralisali Boirusijin ultraofanzoivni stil igre i slavili 2:0. Borusija je bila ošamućena Bajerovim presingom koji je potpuno odsekao od igre Julijana Fajgla što se pokazalo kao vađene srca Tuhelovom timu. Kao kada Barsi neko odseče Busketsa, tako je i Dortmund impotentan bez pravog Fajgla. Posebno se istakao Lars Bender koji je odigrao fenomenalno i pohapsio Dortmundove brznjake.

Za Leverkuzen je sve išlo po planu od 10. minuta kada je Mehmedi posle Čalhanogluovog kornera zatresao mrežu Milionera. Prethodno je Burki spasao žuto-crne i izbio loptu u korner, ali je ubrzo kapitulirao. fajgl se poklizao, a Mehmedi konačno razbio maler i udarcem glavom postigao prvi bundesligaški gol posle 22 meča, odnosno 1.130 minuta golgeterskog posta.

Vodeći gol je poptuno okrenuo meč na Leverkuzenovu vodenicu koji je držao sve konce igre u rukama i sprečio dotok lopti ka Dortmundovim brzima napadačima, a tu je Bender blistao. Koliko je Borusija bila bezidejna govori i odluka Tuhela da posle pola sata igre pređe sa 4-3-3 vraćajući Gererira na levog beka s obzirom da je počeo u formaciji 3-4-2-1.

Ali ni to nije pmoglo Milionerima. Leverkuzen je bio kompaktniji i opasniji. Domaći su gostima prepustili posed lopte, ali ovi nisu znali šta da rade sa njom i kako da se oslobode Bajerovog presinga. Iako je Borusija u prvom poluvremenu imala 61 odsto loptu u svom posedu, čak 70 odsto tog vremena je loptu držala na svojoj polovini bezidejno pokušavajući da pređe u napad. Leverkuzenovih 4-4-2 su se ispostavili kao armirani beton za goste.

Probao je Tuhel na poluvremenu novim promenama i uveo Mora i Šmelcera, opet tumbajući tim, ali ni to nije pomoglo. Prvu veliku priliku je Borusija imala tek posle 70 minuta igre kada je Obamejang za dalku pobegao Tahu i Topraku, ali ga je Leno zaustavio.

I to je bilo sve od žuto-crnih. Ali ne i od Farmaceuta. Nezaustavljivi Čičarito Ernandez je nastavio seriju. Još jedna asistencija Čalhanoglua u 79. minutu, ali ovog puta je cela odbrana Dortmunda reagovala baš loše. Lopta je prošla pored trojice i došla do Meksikanca koji ne greši. Čičarito je postigao šest od poslednjih sedam golova Leverkuzena u svim takmičenjima! I stigao Obamejana, Ibiševića i Levandovskog na čelu liste strelaca sa po pet golova.

Leverkuzen je rutinski priveo meč kraju i popeo se u grnji deo tabele, a Borusija je propustila idealnu šansu posle kiksa Bajerna da se približi Bavarcima na bod zaostatka.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.