Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statistika na strani šampiona

Beograd - Crvena zvezda i Novi Pazar sutra igraju prvenstveni duel u Beogradu. U taboru domaćina već nedelju dana glavna tema je remi s Napretkom, zbog nesviranog penala za crveno-bele. Sa druge strane, u Novom Pazaru traže zamenu Draganu Kanatlarovskom, smenjenom posle dva poraza, jednog remija i dve pobede u prvih pet kola Jelen Super lige.

Tim Nenada Lalatovića ima više realnih razloga za optimizam. Što zbog četiri slavlja, bez primljenog gola, pre podele „plena“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << s „čarapanima“, što zbog pozitivnog skora u sedam prošlih mečeva s Pazarcima. Beogradski crveno-beli i pazarski plavo-beli prvi put su se sastali u Kupu Srbije, pre pet jeseni, kada su Beograđani s 1:0 sa terena tadašnjeg niželigaša otišli u osminu finala najmasovnijeg domaćeg takmičenja. Ostale utakmice bile su superligaške.

U sezoni 2011/2012, debitant u najvišem rangu takmičenja prvo je iznenadio Zvezdu pred svojim navijačima (0:0), a onda bio lak plen favoritu (1:3). Godinu dana kasnije sav „kajmak“ pokupili su crveno-beli. Na popularnoj Marakani bilo je 3:0 za trofejniji klub, koji je slavio i u drugih 90 minuta (1:2). I prošle sezone je prestonički sastav bio maksimalan. U jesenjoj pobedi je bio ubedljiviji (5:1), ali je gol bivšeg kapitena Nenada Milijaša u Novom Pazaru bio vredniji, jer je Zvezda s ta tri prolećna boda (1:0) srušila jednu od najtežih prepreka u, kasnije dobijenoj, šampionskoj trci s Partizanom.

I sada su fudbalski elementi više na strani Nikole Mijalilovića i njegovih saigrača, plus (verovatno) opet masovna podrška „delija“, što, naravno, ne znači da Novi Pazar neće pokušati i možda uspeti da uhvati rivala na krivoj nozi.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.