Širokom jesenja titula, »šestica« Slavije

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širokom jesenja titula, »šestica« Slavije

Fudbaleri Širokog Brijega osvojili su naslov jesenjeg šampiona BH Telecom Premijer lige BiH i izabranici Slavena Muse prezimiće na vrhu tebale sa 34 boda iz 15 mečeva.

Tim s "Pecare" dominaciju iz ove polusezone krunisao je jednim, ali vrijednim bodom u subotnjem derbiju na stadionu "Pod Bijelim brijegom" protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog (0:0).

"Bod na terenu kod glavnog konkurenta za naslov sigurno nije loš rezultat. Prvi smo, ali tek smo na polovini puta. Na proljeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nas čeka velika borba sa Zrinjskim i Sarajevom, prije svega, mada ne treba otpisati ni Željezničar", smatra Musa.

Najbolju priliku u hercegovačkom derbiju propustili su domaći igrači, koji nisu uspjeli realizovati jedanaesterac. Udarac Steve Nikolića s bijele tačke odlično je odbranio Antonio Soldo. Prethodno je bivši reprezentativac Boris Pandža u kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Denija Simeunovića.

"Pitanje je kako bi se stvari razvijale da je Nikolić realizovao penal. Sigurno bi to bilo potpuno drugačija utakmica. Bili smo bolji u prvom dijelu, Široki u nastavku. Mogao se desiti sličan scenario iz prošle sezone, samo sa drugačijim ishodom na kraju jer je Široki imao veliku priliku preko Zakarića", smatra Branko Karačić, šef stručnog štaba Mostaraca.

Oba stratega saglasna su da je podjela bodova najrealnija, a "plemićima" je za eventualnu jesenju titulu u derbiju bio potreban trijumf od tri gola razlike.

"Da, kada se sve sabere, remi je najrealniji. Ulog je bio velik i teško je bilo očekivati visoku pobjedu bilo koje ekipe. Zbog velikog značaja i meč nije bio pretjerano zanimljiv s previše prilika", dodao je Musa.

Nakon što je FIFA odlučila da vrati tri boda Borcu, fudbaleri "crveno-plavih" pobrinuli su se da prvi dio sezone završe pobjedom pošto su na Gradskom stadionu poslije preokreta savladali Velež 2:1. Gosti su na pauzu otišli s golom prednosti, pošto je u 43. minutu mrežu Asmira Avdukića zatresao Alidin Dino Hajdarović. U nastavku su igrači Borca zaigrali mnogo bolje i zahvaljujući golovima Joce Stokića (57.) i Vladana Grujića (77.) došli do cijelog pljena. Susret su obilježili i navijači Banjalučana, koji su sredinom prvog poluvremena odali počast Marku Ivkoviću, navijaču Crvene zvezde koji je ubijen u Istanbulu.

Poslije toga bilo je neprimjerenog skandiranja, pa je glavni sudija Vladimir Bjelica bio primoran nakratko da prekine susret. Bjelica je imao dosta posla pa je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog prigovora i nesportskog ponašanja isključio igrače Mostaraca Samira Merzića i Anesa Haurdića.

"Prvim poluvremenom ne mogu biti zadovoljan, ali igra u nastavku je pokazala da ekipa ima karakter i igračima čestitam na srčanosti. U ovom susretu smo pokazali da možemo da postignemo više od jednog gola na susretu, ali i da preokrenemo rezultatski minus. S ova tri boda smo zadržali priključak s timovima iz vrha tabele i imamo realne ambicije za plasman na međunarodnu scenu", rekao je Vinko Marinović, trener Borca.

Nedim Jusufbegović, trener Veleža, istakao je da je igračima na poluvremenu kazao da moraju nastaviti u istom ritmu, ali ga oni nisu poslušali.

"Na kraju smo ostali kratkih rukava. Imali smo ogromnu priliku da dođemo do prednosti od 2:0, ali nismo je iskoristili i odmah je stigla kazna", kazao je Jusufbegović, koji je prokomentarisao crvene kartone dvojice igrača:

"Neshvatljivo je šta se desilo i njihov potez ne priliči profesionalnim fudbalerima. Ne ulazim u razloge isključenja, ali sigurno da na hlađenje nisu poslani bez razloga."

Posljednji mečevi 15. kola odigrani su u nedjelju. Sarajevo i Željezničar su zabilježili pobjede, a posebno raspoložena je bila Slavija, koja je 6:1 deklasirala Drinu. Šampionat se nastavlja 28. februara.

Zvijezda - Mladost 3:1, Radnik - Olimpic 2:2, Zrinjski - Široki Brijeg 0:0, Borac - Velež 2:1, Slavija - Drina 6:1, Sloboda - Sarajevo 0:2, Željezničar - Čelik 2:1, Vitez - Travnik 0:0.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.