San Mames je hram baskijskog fudbala, a Napoli tim sa vrlo tankom odbranom! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Avg.2014, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Mames je hram baskijskog fudbala, a Napoli tim sa vrlo tankom odbranom! (VIDEO)

Rafael Benitez važi za specijalistu za Kup takmičenja, ali Atletik Bilbao je noćna mora za trenera Napolija. Na prethodnih šest gostovanja kod baskijskog velikana Benitez nije uspeo da ostvari pobedu, a San Mames je i u revanšu plej ofa za Ligu šampiona ostao nedosanjan san iskusnog trenerskog vuka – 3:1 za Atletik, koji se vratio u evropsku elitu prvi put posle sezone 1998/1999!

Fešta na severu Španije - iakos e Baskima neće svideti takva geografska odrednica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - iako rezultat nije od samog početka slutio na tako nešto. Uprkos inicijativi domaćeg tima u prvih 45 minuta Napolitanci su prvi pogodili. Tek što je počelo drugo poluvreme kapiten gostiju Marek Hamšik primio je loptu na ivici šesnaesterca i prizemnim udarcem pogodio sam ćošak gola Gorke Izaizora.

Sam Mames je utihnuo.

Međutim, Baski su ponosan narod, a večeras su još jednom pokazali da ne spadaju u one koji će se predati dok još ima šanse. Kontraudarac bio je surov, a scenario je ispisao 33-godišnji Aric Aduriz.

Uz svesrdnu pomoć defanzivaca Napolija doduše.

Prvo katastrofalna postavka kod kornera sa leve strane u 61. minutu. Prosto je neverovatno da su odbrambeni fudbaleri Napolija Aduricu dozvolili prostora i vremena da na šest metara od njihovog gola prvo mirno uštopuje loptu matira Rafaela. Bio je to samo početak.

Već u 69. minutu potpuno preokret. Naizgled bezopasna dubinska lopta toliko hvaljenog štopera Emerika Laporta, ali i veliki nesporazum Raula Albiola i Rafela.

Aduric je, kao i obično, bio na mestu i kaznio njihov propust. Nema milosti kad je ugled Lavova u pitanju.

Samo pet minuta kasnije šlag na tortu sipao je rezervista Unaj Lopez, nesvakidašnjim golom. Lopta je, naime, bila upućena Aduricu, koji je bio u dubokom ofsajdu. Defanzivci Napolija prerano su odahnuli. Oni su stali, ali ne i Lopez, koji je trkom preskočio nekih 20-ak metara, izbio sam pred nemoćnog golmana gostiju i Napolitance poslao u Ligu Evrope. Njihovim vatrenim pristalicama biće to slaba uteha.

Utisak je, ipak, da bolji ide dalje, a ni u grupnoj fazi takmičenja nikome neće biti lako na San Mamesu, pošto Atletik na evropskim utakmicama u Bilbau nije izgubio još od davne 1983. i susreta sa Liverpulom. A prema nekim glasinama sa Pirineja do početka takmičenja biće samo još jači, jer postoji mogućnost da sa novcem koje će mu doneti učešće u evropskoj eliti na Sam Mames dovede i Asjera Ilaramendija, za kojeg, izgleda, nema mesta u Realu.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.