Ronaldo: Rekord je moj

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2014, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo: Rekord je moj

Kristijano Ronaldo, napadač Real Madrida, nastavio je da teroriše odbrane protivničkih ekipa. Ovaj put je zatresao mrežu Liverpula u 3. kolu Lige šampiona (3:0) i sada je samo jedan pogodak iza Raula, rekordera elitnog takmičenja.

Real je nastavio put ka odbrani titule prvaka Evrope, a Ronaldo je stigao do cifre od 70 pogodaka u Ligi šampiona. Legenda Reala ima jedan pogodak više i samo je pitanje trenutka kada će skliznuti na drugo mjesto. Ronalda u stopu prati i Lionel >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Mesi, napadač Barselone, koji je zahvaljujući golu protiv Ajaksa u utorak stigao do cifre 69.

"Nema razloga za brigu. Znam da ću oboriti taj rekord. Ako nisam večeras, uskoro ću", rekao je Ronaldo, koji je do sada ove sezone u svim takmičenjima postigao čak 20 pogodaka u 13 odigranih utakmica.

Portugalac je postigao pogodak i desetu utakmicu zaredom, čime je izjednačio svoj rekord iz 2012. godine, kada je takav niz imao od februara do aprila.

"Ovo je poseban gol, moj prvi na 'Enfildu'. Ponosan sam zbog toga. Osvojili smo tri boda. Ovo je nevjerovatan osjećaj", izjavio je Ronaldo i zatim nastavio:

"Znali smo prije utakmice da će protiv Liverpula biti teško, ali smo odigrali fantastično, pogotovo u prvih 45 minuta, i zaslužili smo pobjedu. Ovo je rezultat napornog rada, ali i timske igre. Imamo devet bodova i 75 odsto posla je napravljeno."

Još niti jedna ekipa nije odbranila titulu prvaka Evrope, a mnogi se slažu da bi Real mogao da bude taj koji će prekinuti crnu tradiciju.

"Idemo korak po korak. Pokušaćemo da ponovimo prošlu sezonu. Znamo da će biti vrlo teško. Mislimo pozitivno, a sve je moguće ako budemo ovako igrali", jasan je Ronaldo.

Brendan Rodžers, menažer Liverpula, izjavio je da je njegov tim igrao dobro samo 22 minuta u porazu od Reala.

"U prvih 22 minuta bili smo odlični, ali je onda Real poslije postignutog pogotka pokazao koliki kvalitet ima. Možete vidjeti kvalitet Reala, brzinu, tehniku, možete vidjeti zašto su šampioni", kazao je Rodžers.

Vrijedan trijumf u ovom kolu ostvarila je Borusija iz Dortmunda, koja je tako stigla do trećeg trijumfa u eltinom takmičenju. "Milioneri" dugo nisu igrali ovako dobro u Ligi šampiona, samo su u sezoni 1996/97. imali devet bodova nakon tri utakmice. Sada su ubjedljivo savladali Galatasaraj u Istanbulu sa 4:0 i donekle se iskupili navijačima za više nego loše rezultate u Bundes ligi.

"Drugačije je igrati u Ligi šampiona. Imamo više prostora za napade. Plan nam je bio učvrstiti odbranu i ne praviti bezvezne greške. Važno nam je biti u trci u Ligi šampiona, a sada se moramo vratiti dobrim igrama i u Bundes ligi nakon pet loših utakmica koje smo odigrali", izjavio je Mats Humels, defanzivac Borusije.

Jirgen Klop, trener njemačke ekipe, opet ima problema s povredama. Sven Bender i Šinji Kagava su prije vremena morali da napuste teren.

"Rekao mi je da mu lakat nakratko nije stajao na mjestu. Ovo je prvi put da sam čuo za tako nešto. Već u prvom poluvremenu je primio udarac u glavu, sada je u bolnici i vjerovatno će tamo sve snimiti. Nadam se da povreda nije strašna jer bi to umanjilo ovu pobjedu", kazao je Klop za povredu Bendera.

U drugom meču ove grupe Arsenal je sa dva pogotka u finišu meča došao do pobjede protiv Andelehta (2:1)

Iako je posljednjih mjeseci pod udarom kritika zbog promjenljive forme, Iker Kasiljas, golman Real Madrida, protiv Liverpula oborio je još jedan rekord. On je stigao do 85. pobjede u Ligi šampiona, čime je prestigao veznog igrača Barselone Čavija Ernandesa. Kasiljas će u narednom meču imati šansu da prestigne Čavija i po broju nastupa u elitnom takmičenju. Trenutno su na diobi prvog mjesta sa po 143 utakmice.

Mario Baloteli, napadač Liverpula, sa Pepeom, defanzivcem Real Madrida, razmijenio je dresove prilikom odlaska u tunel nakon prvog poluvremena, što se smatra teškim prekršajem na "Enfildu" jer se na skidanje dresa tokom utakmice gleda kao na nepoštovanje kluba i njegove istorije. Brendan Rodžers, menadžer "redsa", najavio je da će Baloteli biti finansijski kažnjen, ali bi prava kazna mogla da stigne u januaru ukoliko klub riješi da ga se odrekne.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.