Real srušio Siti i plasirao se u finale Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2016, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real srušio Siti i plasirao se u finale Lige šampiona

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se večeras u finale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš utakmici polufinala pobedili Mančester siti sa 1:0.

U prvoj utakmici pre osam dana igranoj u Engleskoj nije bilo golova, pa je odluka o plasmanu u finale "pala" u Madridu na prepunom stadionu Santjago Bernabeu.

Real je do trijumfa došao autogolom Fernanda u 20. minutu, koji je zakačio šut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gereta Bejla s desne strane iskosa i prevario svog golmana Džoa Harta.

Madriđani će se u finalu Lige šampiona 28. maja na stadionu San Siro u Milanu sastati s gradskim rivalom Atletikom koji je u polufinalu eliminisao Bajern Minhen.

Sve do jedinog gola na utakmici nije bilo prilika, a posle jednog prodora Danijela Karvahala u 20. minutu po desnoj strani i dodavanja ka Geretu Bejlu, Real nije imao šansu za gol.

Nakon toga kraljevski klub, kom je ovo bilo 27. polufinale u evropskim takmičenjima, je uglavnom kontrolisao ritam meča, ali pored nekih udaraca s distance nije ozbiljnije ugrozio gol Harta.

Mančester siti je najbolju priliku za izjednačenje imao u 45. minutu, ali je Fernandinjo udarcem s ivice kaznenog prostora pogodio stativu.

Drugo poluvreme donelo je nešto brži fudbal i nekoliko prilika na obe strane.

Hrvatski fudbaler Luka Modrić je u 52. minutu posle centaršuta Bejla s desne strane ostao sam ispred Harta, ali je šutirao pravo u njega, a samo tri minuta kasnije Kristijano Ronaldo je slabo s oko pet metara glavom šutirao u reprezentativnog golmana Engleske.

Bejl je u 66. minutu bio najviši u skoku posle kornera Tonija Krosa, međutim, njegov udarac glavom je samo okrznuo prečku.

Mančester siti je u finišu pojačao pritisak i imao nekoliko dobrih udaraca s distance, ali je golman Kejlor Navas ostao nesavladan.

Đoković na utakmici između Real Madrida i Mančester sitija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uživo je gledao večerašnju utakmicu Lige šampiona između Real Madrida i Mančester sitija na stadionu Santjago Bernabeu.

Đoković u Madridu ove nedelje učestvuje na turniru masters serije. On je oko tri sata pre početka utakmice završio svoj današnji meč u kome je pobedio Bornu Ćorića. Srpski reprezentativac i ranije je uživo gledao fudbalske utakmice, između ostalih i Realove.

U loži na stadionu Santjago Bernabeu nalazio se i Rafael Nadal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poražavajuća statistika za Siti

Izvor: Sportske.net, 04.Maj.2016

Mančester Siti ne može da se pohvali svojom napadačkom igru u poslednje vreme...Mančester Siti ulazi u večerašnji meč kao blagi autsajder, a ni statistika im ne ide na ruku...Naime, u poslednje 4 utakmice u Ligi šampiona, fudbaleri engleskog kluba su samo 6 puta šutnuli u okvir gola protivnika!..I...

Nastavak na Sportske.net...

LŠ: Bejl heroj Reala, madridski derbi u finalu

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016

Fudbaleri Real Madrida igraće protiv Atletiko Madrida u finalu Lige šampiona pošto su u revanšu polufinala pobedili Mančester siti sa 1:0...Nakon duela bez golova u Engleskoj u prvoj utakmici, ekipa Zinedina Zidana je u revanšu potvrdila status favorita i plasirala se u svoje 14. finale Lige šampiona...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.