Radović heroj Legije, crvenih kao pleve u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radović heroj Legije, crvenih "kao pleve" u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Sreda je bio dan za prve mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan nije uspeo da iskoristi svoje šanse u gostima protiv Ludogoreca (0:0) ali je njegov bivši igrač blistao: Miroslav Radović je svojim golovima doneo preokret Legiji protiv Seltika i najavio konačan trijumf - 4:1.

Seltik je poveo u Varšavi već u osmom minutu, kada je Kalum Megregor zatresao mrežu Legije, a onda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je "Mire" stupio na scenu.

Najpre se u desetom minutu probio po desnoj strani kaznenog prostora i niskim šutem poravnao rezultat...

... a onda je u 36. odlično ispratio situaciju u suparničkom šesnaestercu i iskoristio konfuziju odbrane "kelta" da se po drugi put upiše u listu strelaca:

Kako je Seltik u 44. minutu ostao bez isključenog Embouza, poljski tim je krenuo ka još ubedljivijem trijumfu. Hrvatski internacionalac Ivica Vrdoljak nije realizovao čak dva penala, u 59. i 87. minutu, ali su Ziro u 84. i Kosecki u 91. iskoristili brojčanu nadmoć za "+3" pred revanš u Glazgovu.

A prve mečeve 3. kola upravo su obeležila brojna isključenja fudbalera.

Tako je azerbejdžanski Karabah sa devetoricom pobedio sa 2:1 Salcburg, koji je posle isključenja svog fudbalera uspeo da, u tada izjednačenom brojnom stanju na terenu, poravna na 1:1, a onda je Rejnaldo doneo trijumf domaćinu i dva minuta kasnije, u 88, i on morao pre vremena u svlačionicu.

Isključen je bio i Zenitov Aksel Vicel, i to u minimalnom porazu ekipe iz Sankt Peterburga na gostovanju kiparskom AEL-u u Limasolu.

Crveni karton je bio koban i po HJK Helsinki, koji je najpre izgradio 2:0 protiv APOEL-a iz Nikozije, potom ostao u 49. minutu bez Kanđija, a zatim primio dva gola i ostao bez pobede u meču sa Kipranima.

I dok je Maribor u petom minutu sudijske nadoknade golom Bohara uspeo da savlada Makabi iz Tel Aviva na svom terenu, gosti su u sredu uspeli da ostvare dva trijumfa: Bešiktaš je sa 1:2 pobedio Fejenord u Holandiji, gde je domaćin u 90. minutu ublažio poraz, a Brozović je doneo trijumf zagrebačkom Dinamu u Danskoj, protiv Alborga.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, prvi mečevi:

Aktobe - Steaua 2:2
(0:1)

(Korobkin 48, Arzumanjan 88 - Keseru 44, Prepelita 79)

Karabah - Salcburg 2:1 (1:0)

(Dijas 2, Rejnaldo 86 - Sorijano 77)

AEL Limasol - Zenit 1:0 (0:0)

(Gikievič 64)

Dnjepar - Kopenhagen 0:0

HJK - APOEL Nikozija 2:2
(2:0)

(Sevidž 11, 45 pen. - De Vinsenti 71, Šeridan 74)

Grashopers - Lil 0:2 (0:1)

(Korčia 29, Mendes 49)

Fejenord - Bešiktaš 1:2 (0:1)

(Vrede 90 - Pektemek 13, Kojunlu 39)

Ludogorec - Partizan 0:0 (0:0)

Standard Lijež - Panatinaikos 0:0 (0:0)

Alborg - Dinamo Zagreb 0:1 (0:0)

(Brozović 49)

Maribor - Makabi Tel Aviv 1:0 (0:0)

(Bohar 90+5)

Legija Varšava - Seltik 4:1 (2:1)

(Radović 10, 36, Ziro 84, Kosecki 90+1 - Megregor 8)

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radović obrao detelinu, Zenit pao na Kipru

Izvor: RTS, 30.Jul.2014

Miroslav Radović doneo preokret i pobedu Legiji protiv Seltika. Iznenađenje je priredio Zenit, koji je položio oružje na Kipru. Dinamo pobedio u Danskoj, Karabah bolji od Salcburga...U kvalifikacijama za Ligu šampiona odigrano je 12 mečeva. Najveće iznenađenje priredio je kiparski AEL iz Limasola,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.