Pravda je zadovoljena: Seltik ispao, Maribor u Ligi šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2014, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravda je zadovoljena: Seltik ispao, Maribor u Ligi šampiona

Na mala vrata je Seltik stigao do poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona (za zelenim stolom posle eliminacije Legije zbog administrativnog propusta), ali ovaj put škotskom šampionu ni UEFA ne pomaže. Najbolji slovenački klub Maribor plasirao se u elitno evropsko takmičenje pošto je u revanšu u Glazgovu pobedio škotskog šampiona 1:0 (u prvom susretu bilo je 1:1). Gol odluke delo je Brazilca Markoša Tavareša u 75. minutu.

Markos Tavareš (desno) utiša je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Seltik park i odveo slovenačkog šampiona u LŠ

 

Slovenci su hrabrom igrom slavili protiv slabog domaćina, koji za 90 minuta jedva da je nekoliko puta ugrozio gol Maribora. U ostalim susretima poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona nije bilo mnogo neizvesnosti. Kiparski APOEL i beloruski BATE razbili su danski Alborg, odnosno slovački Slovan, dok je Porto lako izbacio francuski Lil.

 

Prv tim koji je izborio plasman u Ligu šampiona iz kvalifikacije je ruski vicešampion Zenit koji je u Sankt Peterburgu slavio protiv Standarda 3:0.

 

Rezultati i strelci revanš susreta poslednej runde kvalifikacija za Ligu šampiona:

Zenit  (Rus) - Standard (Bel) 3:0 (Rondon 30, Hulk 54, 58). Prvi meč: 1:0.

APOEL (Kip) - Alborg (Dan) 4:0 (Oliveira 28, De Visenti 43, Aloneftis 64, Šeridan 74). Prvi meč 1:1.

BATE Borisov (Bel) - Slovan (Slo) 3:0 (Gordejčuk 41, Krivec 81, Rodionov 85). Prvi meč 1:1.

Seltik (Ško) - Maribor (Slo) 0:1 (Tavareš 75). Prvi meč 1:1.

Porto (Por) - Lil (Fra)  2:0 (Brahimi 43, Martinez 69):

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pravda je zadovoljena: Seltik ispao, Maribor u Ligi šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2014

Na mala vrata je Seltik stigao do poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona (za zelenim stolom posle eliminacije Legije zbog administrativnog propusta), ali ovaj put škotskom šampionu ni UEFA ne pomaže. Najbolji slovenački klub Maribor plasirao se u elitno evropsko takmičenje pošto je u revanšu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.