Pitali smo Božinova za koga će da navija: Bilo bi dobro da Ludogorec prođe, ali nikad nije igrao u atmosferi Marakane

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2016, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitali smo Božinova za koga će da navija: Bilo bi dobro da Ludogorec prođe, ali nikad nije igrao u atmosferi Marakane

Napadač Partizana iskreno o zemljacima i komšijama pred dvomeč kvalifikacija za Ligu šampiona

Napred, Ludogorec! Tako kaže Valeri Božinov, koji pred dvomeč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona ne ostavlja dilemu za koga će navijati u okršaju bugarskog i srpskog prvaka.

I za to ima dva razloga. Prvi je činjenica da je Bugarin, pa je razumljivo što podržava klub iz svoje zemlje, a drugi je što, kao neko ko zarađuje platu u Humskoj, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << može da se raduje eventualnom prolazu najvećeg rivala u borbi za titulu.

Kao Bugarin, naravno da bih voleo da Ludogorec prođe. Volim svoju državu i to je prirodno razmišljanje. Ne mogu da pljujem zemlju iz koje dolazim. Stvarno bi bilo dobro za razvoj fudbala u mojoj otadžbini ako bi Ludogorec opet igrao u Ligi šampiona. Poznajem njihovog gazdu Georgija Dermendžijeva, dobar je čovek, dosta je novca potrošio da bi uspeo. Pre dve godine me je zvao u njegov klub, ponudio sjajne uslove, ali ja nisam hteo, jer bih u Bugarskoj mogao da igram samo za Levski iz Sofije“, pojasnio je napadač Partizana kad smo ga pitali za koga će da navija u pomenutom obračunu.

Iskusni špic racionalno ocenjuje šanse dva tima, pošteno napominjući da bi atmosfera koja će se stvoriti za osam dana mogla da bude adut crveno-belih:

E, sad, Zvezdina velika prednost su njeni navijači. To govorim iz razloga što mi se čini da fudbaleri Ludogoreca nikad nisu igrali u onakvoj atmosferi kakva će ih sačekati naredne sedmice na Marakani. Delije su, stvarno, Zvezdina velika prednost u ovom dvomeču. Odanost koji oni pokazuju ne verujem da će sutra veče pokazati publika u Razgradu. Biće mojim Bugarima teško pred toliko ljudi“.

Za kraj, osetio je Božinov potrebu da naglasi kako je u zapaljivom balkanskom navijačkom buretu baruta svaka reč, makar bila i od sportiste, često baš takva - zapaljiva.

Na bih voleo da me neko pogrešno protumači, znam da se ovde svaka izjava odmah analizira iz sto uglova. Partizan je u Srbiji moj jedini klub, klub koji volim i čijim navijačima, Grobarima, se divim. Štaviše, to mi je dodatni motiv da navijam za Ludogorec, kad me već pitate...“, dodao je Valeri Božinov.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LOGIČNO: Božinov zbog Grobara navija za Ludogorec

Izvor: HotSport.rs, 25.Jul.2016

Sutra se u Razgradu igra utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Ludogoreca i Crvene zvezde.. . Veliki je ulog, jer će pobednik tog duela doći na korak od plasmana u elitno takmičenje.. Zanimljiv odgovor Mozzart sportu na pitanje za koga će navijati, dao je igrač Partizana,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.