Penal serija kad joj vreme nije: Valensiji lud derbi sa Seviljom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penal serija kad joj vreme nije: Valensiji lud derbi sa Seviljom (VIDEO)

Dani Pareho poistigao dva gola, odlični Havi Fuego onaj odlučujući, ali je heroj ponovo bio golman Slepih miševa Dijego Alves koji je zaustavio jedan od dva udarca Karlosa Bake sa kreča

U Španiji bukti rat. Rat za mesto u Ligi šampiona! A u bitki na Mestalji pobedu je odnela Valensija, koja je zahvaljujući raspoloženom Daniju Parehu i pre svega čudotvorcu među stativama Dijegu Alvesu slomila tvrd otpor Sevilje i u derbiju 20. kola Primere slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 3:1.

Prvi ligaški poraz Sevilje posle dva meseca. Slepi miševi su preskočili Andalužane na četvrtoj poziciji na tabeli Primere. Federe su postavili Pareho i Alves, mada je ostanak bodova na Mestalji osigurao Havi Fuego golom u 56. minutu utakmice. Prelomni trenutak se međutim zbio mnogo ranije.

Posle silovitog starta domaćeg tima i dva Parehova gola - prvi je pao sa penala sviranog zbog prekršaja nad Alvarom Negredom, drugi je bio posledica sjajne asistencije pojačanja iz Benfike Enca Pereza - Sevilja je nekako uspela da se vrati. Imala je i pomoć sudije Haimea Santijaga, koji je čini se naseo na dobru glumu Dioga Figueirasa koji se bacio na pod i pre no što mu je upravo Fuego uklizao. Karlos Baka bio je neumoljiv.

Samo pet minuta kasnije Baka i Dijego Alves su se ponovo našli oči u oči s tim da je prethodno Žoao Kanselo nesumnjivo skrivio najstrožu kaznu. Ali pravda je tada zadovoljena, pošto je Alves pročitao nameru protivnika i Valensiji udahnuo novi život. Bravuroznom golmanu sada nedostaje samo još jedan odbranjeni jedanaesterac kako bi srušio rekord legendarnog Andonija Zubizarete. I četvrti put da je Alves odbranio penal Sevilji. Noćna mora za Andalužane!

Posle te injekcije samopouzdanja, koja je ujedno imala parališuće dejstvo na goste, Valensija je kontrolisala ritam. Da nije bilo Beta, koji je – bez obzira na to što je večeras poklekao već u 18. minutu - postavio klupski rekord Sevilje pošto nije primio gol tokom 517 minuta igre u Primeri, Sevilja bi verovatno morala još ranije da potpiše kapitulaciju. Ovako se opirala do tog 56 minuta, ali je precizan šut Fuega još jednom demonstrirao da Valensija izrasta u ozbiljan tim.

Tim koji bi veoma uskoro mogao da se upusti u otvorenu borbu sa najvećima u Španiji. Pa i u Evropi.

PRIMERA 20. kolo:

Subota:

Kordoba – Real Madrid 1:2 (1:1)

/Gilas 3p – Benzema 27, Bejl 89p/

Elče – Barselona 0:6 (0:1)

/Pike 35, Mesi 55p, 88, Nejmar 69, 71, Pedro 90+3/

Atletiko Madrid – Rajo Valjekano 3:1 (2:1)

/Grizman 12, 24, Manučo 56 ag - Trashoras 35/

Real Sosijedad – Eibar 1:0 (1:0)

/Prijeto 55/

Viljareal – Levante 1:0 (0:0)

/Vijeto 56/

Nedelja:

La Korunja – Granada 2:2 (2:1)

/Rodrigez 34, Lukas 38 – Piti 7, Ibanjez 83/

Atletik Bilbao – Malaga 1:1 (0:0)

/San Hoze 70 - Gera 78/

Espanjol – Almerija 3:0 (2:0)

/Stuani 37, 40, Kaisedo 74/

Valensija – Sevilja 3:1 (2:1)

/Dani Pareho 18pen, 33, Fuego 56 – Baka 37pen/

Ponedeljak:

20.45: Hetafe – Selta

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Valensija dobila buran derbi

Izvor: B92, 25.Jan.2015

Fudbaleri Valensije pobedili su Sevilju sa 3:1, u derbiju 20. kola španske Primere...Valensija je ovom pobedom preskočila Sevilju na četvrtom mestu na tabeli i sada ima 41 bod, dva više od tima Unaija Emerija...Na Mestalji je viđen odličan meč, pun tenzije, a obeležili su ga jedanaesterci. Sevilja...

Nastavak na B92...

PRIMERA: Valensiji pripala ‘penalijada’ protiv Sevilje (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 26.Jan.2015, 00:24

U derbiju 20. kola Primere, Valensija je sa 3:1 (2:1) savladala Sevilju čime je ostala u borbi za vrh tabele sa „velikom trojkom“.. . Ludnica na Mestalji! Kratko opisano. Dugo nismo gledali uzbudljivijih 45 minuta. Tri gola i isti broj penala. Valensija je povela u 18. minutu iz jedanaesterca, a...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.