Pelegrini: Igrao sam polufinale sa Viljarealom, mogu i sa Sitijem

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pelegrini: Igrao sam polufinale sa Viljarealom, mogu i sa Sitijem

Mančester Siti je dominantna snaga u engleskom fudbalu poslednjih godina, ali Građani još uvek nisu napravili iskorak u Ligi šampiona. Pretprošle sezone su ostali iza Reala i Borusije u grupi, dok su prošle godine zastali na jednom stepeniku više gde ih je izbacila Barselona.

Ove sezone ambicije su svakako daleko veće, ali timu Manuela Pelegrinija neće biti nimalo lako da ponovi prošlogodišnji rezultat. Siti se nalazi u grupi E gde će kao i prošle sezone odmeriti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << snage sa Bajernom i CSKA, a grupu je začinila Roma, koja je došla iz četvrtog šešira umesto Viktorije iz Plzenja.

"Grupa je jako slična prošlogodišnjoj,  s tim što ju je Roma  zakomplikovala. Nismo imali previše sreće u žrebu, postoje i  lakše grupe, ali moramo učiniti sve da se kvalifikujemo za nokaut fazu. Možete imati lakše ili teže protivnike, ali ja sam sa Malagom osvojio grupu kada su svi očekivali da završimo poslednji. Sa Viljarealom sam igrao polufinale i četvrtfinale. Dakle, nije sve u snazi rivala, može se čak i sa manjim klubovima dogurati daleko ako se da sve od sebe“, kaže Pelegrini

Posle dve šampionske titule napredak u elitnom evropskom takmičenju se nameće kao imperativ.

"Uveren sam da ćemo napredovati u Evropi. Prošle godine smo poraženu u prvoj utakmici protiv Bajerna, ali smo se vremenom popravili i prvo mesto izgubili tek na gol razliku. Ove godine imamo još više iskustva. Ali ne mislimo samo o Ligi šampiona, želimo da odbranimo titulu u Premijer ligi takođe", rekao je Argentinac.

Gostovanje u Moskvi obeležili su rasistički ispadi navijača usmereni prema Jaji Tureu. Pelegrini se nada da se takva neprijatnost neće ponoviti ovog puta.

"Nadam se da su u Moskvi naučili lekciju i da nećemo imati problema te vrste. Osim toga sa Jajom i stanje terena bilo je jako loše. Valjda će uslovi biti bolji ovog puta", veruje Pelegrini.

Pelegrini se osvrnuo i na status trojice prekobrojnih Mike Ričardsa, Skota Sinklera i Matije Nastasića. Očekuje se da njih trojica napuste klub do kraja prelaznog roka.

"Oni znaju da nisu deo tima u ovom momentu, jer su 22 igrača kojima trenutno raspolažem sasvim dovoljna za ovu sezonu“, jasan je bio argentinski stručnjak.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.