Partizane igraj i pobedi!

Izvor: Mondo, 29.Jul.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizane igraj i pobedi!

Veliki optimizam u redovima crno-belih pred prvu utakmicu sa Steauom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizan sa tri napadača.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan će večeras četvrtiti put u svojoj istoriji igrati utakmicu UEFA takmičenja u Bukureštu. Pobedu nikada nije zabeležio, a najbolji rezultat crno-belih je remi izvojevan 2004. protiv Dinama (0:0) u prvom kolu UEFA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kupa.

Verovatno da u Humskoj ne bi bilo nezadovoljnih da se ponovi "nula", ali možda je došlo vreme i za pobedu!

Trener "parnog valjka" Zoran Milinković uoči gostovanja Steaui u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona nema kadrovskih problema među 19 igrača koji su doputovali u glavni grad Rumunije na megdan bivšem prvaku Evrope. Posle dobrog starta sezone, četiri pobede, 13 datih golova i bez primljenog, samopouzdanje fudbalera je izuzetno, otuda i tolika vera u dobar rezultat protiv najboljeg tima Rumunije.

Ovaj tim Partizana spreman je da prvi put posle 2010. godine otškrine vrata plej-of runde Lige šampiona.

Crno-beli su osmi put uzastopno u 3. kolu, ali su samo jednom uspeli da preskoče taj stepenik kvalifikacija. Partizan je pre pet godina eliminisao Helsinki i preko Anderlehta stigao do elitnog takmičenja. Pokušaji protiv Fenerbahčea, APOEL-a, Genka, Aela i dva puta Ludogoreca bili su bez uspeha.

2008 - Fenerbahče 2:2, 1:2

2009 - APOEL 0:2, 1:0

2010 - Helsinki 3:0, 2:1

2011 - Genk 1:2, 1:1

2012 - Ael 0:1, 0:1

2013 - Ludogorec 1:2, 0:1

2014 - Ludogorec 0:0, 2:2

Šansa Partizana biće i prazna Nacional arena, koja će sa svojih 56.000 sedišta u sredu uveče delovati sablasno. Partizan bi mogao da iskoristi i činjenicu da Steaua ove sezone nema pobedu kod kuće i da mnogo bolje igra u gostima.

Petrolul i Kluž su uspeli da ostanu neporaženi u Bukureštu, dok je Trenčin zabeležio Pirovu pobedu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Milinković ne bi trebalo mnogo da menja sastav za meč sa Steauom, samim tim ni da odstupi od postavke zbog koje ove sezone gledamo vrlo ofanzivan i efikasan Partizan.

Udarnu napadačku liniju trebalo bi da čine Andrija Živković i Oumaru Abubakar po bokovima, odnosno Valeri Božinov kao napadač najbliži protivničkom golu. Živković je u velikoj formi i ona, uprkos pauzi i propuštenom dobrom delu priprema, ne pada od Svetskog prvenstva na Novom Zelandu. Naprotiv.

Kamerunac je definitivno prošao period adaptacije. Počeo je da demonstrira fudbal zbog kojeg je ovog leta i doveden u Humsku, sa lakoćom pronalazi idealna rešenja u pasu i lako ulazi u šansu. Direktan je, probojan. Najveću opasnost po, ove sezone, ne toliko sigurnu odbranu Steaue predstavljaće Božinov. Od Bugarina se očekuje završni udarac i dobar procenat realizacije. Imaće idealnu priliku da na velikoj sceni pokaže kvalitet i golgeterski instinkt o kome se toliko priča.

Stefan Babović, Darko Brašanac i Marko Jevtović biće veza između prednje i zadnje linije. Ovog leta imamo prilike da vidimo jednostavnog Babovića, koji se lako oslobađa lopte i upravo takav se očekuje večeras na Nacional areni. Brašanac je, sa novom ulogom u timu, znatno ofanzivnijom nego lane, u ovom trenutku verovatno igrač sa najboljom formom u Partizanu.

Za Jevtovića je ključno da se što pre oslobodi straha i ako to prebrodi ne bi trebalo da ima problema.

Stub odbrane je Gregor Balažic, koji će, gotovo sigurno sa Fabrisijom, biti štoperski tandem u prvom meču sa Steauom. Brazilac će protiv Rumuna imati najveći ispit od dolaska u Evropu. Uz desnu aut liniju dejstvovaće provereni as Miroslav Vulićević, dok će uz levu biti Nemanja Petrović. Mladi reprezentativac pokazao je dva lica - loše protiv Dile u Beogradu i odlično u Goriju.

Gol Partizana čuvaće Živko Živković.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović - Jevtović, Brašanac, Babović - A. Živković, Oumaru, Božinov.

Utakmica Steaua - Partizan počinje u 20.30 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.