„Otrovni“ Nejmar i slalomaš Inijesta baš ne vole PSŽ: Barsina rutina za polufinale (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Otrovni“ Nejmar i slalomaš Inijesta baš ne vole PSŽ: Barsina rutina za polufinale (VIDEO)

Katalonci su sedmi put u poslednjih osam sezona obezbedili plasman među četiri najbolja u elitnom takmičenju, a Brazilac je uspeo nešto što niko pre njega nije uradio u Ligi šampiona

Bilo je sve jasno i pre večerašnjeg revanša na Kamp Nou. Barselona je polufinale overila pre šest dana na Parku Prinčeva. Polufinale Lige šampiona je opet ostalo nedosanjani san za Pari Sen Žermen. Rutinska pobeda Katalonaca na svom terenu od 2:0 golovima Nejmara za nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << furiozne serije u 2015. godini. Blaugrana je od 1. januara odigrala 26 utakmica u svim takmičenjima i ostvarila čak 23 pobede!

Povratak Ibrahimovića i Veratija nije mnogo značio Svecima koji su digli belu zastavu i pre izlaska na Kamp Nou. Nikada niko u Ligi šampiona nije preokrenuo dva gola deficita iz prvog meča na svom terenu i bilo je jasno da je revanš samo formalnost.

Uprkos tome, oba trenera su izveli najjače timove koje su imali na raspolaganju, a čak je Luis Enrike rizikovao sa rovitim Inijestom. U jubilarnom 100. meču na svom terenu u Ligi šampiona, Barselona je do pobede došla zahvaljujući Nejmaru koji je prava „otrov“ za Svece iz Pariza. U četiri meča protiv Pari Sen Žermena, Nejmar je u svakom od njih bio strelac. Postao je prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je u četiri različita meča zatresao mrežu istog rivala.

Omiljenu mušteriju je načeo u 14. minutu posle maesterlanog, gotovo magičnog prodora Andresa Inijeste. Ideolog Barsine igre je izmešao odbranu Svetaca koji nisu znali na koju stranu da krenu i lansirao Nejmara pred gol. Brazilac je pobegao Davidu Luizu, predriblao Sirigua i odblokirao meč. Bio je to 1.000 gol Barselone u evrokupovima. Inače, PSŽ leži i Inijesti. Bila mu je ovo treća asistencija protiv njih u sezoni, a sa ukupno četiri je vodeći na toj listi u elitnom takmičenju.



Potom je Nejmara poslužio zemljak Dani Alves. Dijagonala sa desne na levu stranu gde se opet David Luiz loše postavio i ostavio Nejmara samog koji glavom trese mrežu za 2:0.



U nastavku je Barselona spustila gas. Enrike je odmorio Suareza, Inijestu i Busketsa. Zlatan Ibrahimović ni u sedmom pokušaju nije osetio slats trijumfa protiv Barselone koja se sedmi put u poslednjih sam sezona kvalifikovala za polufinale Lige šampiona.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.