Na Vestfalenu Kraljevi postaju prosjaci!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Sep.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Vestfalenu Kraljevi postaju prosjaci!

Madriđani su od 2012. tri puta gostovali u Dortmundu i svaki put „popili šamar“. Po trenutnoj formi, ne bi bilo iznenađenje da se opet vrate kući praznih šaka

Uz susrete Atletiko – Bajern i Menhengladbah – Barselona,  večerašnji okršaj Dortmunda i Reala trebalo bi da bude prava poslastica drugog kola Lige šampiona! Ova dva tima ne bi trebala da imaju većih problema da obezbede plasman u narednu fazu takmičenja u društvu Legije i Sportinga, što su najavile >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i njihove startne pobede, pa možemo očekivati utakmicu lišenu bilo kakvih kalkulacija, otvorenu i napadačku sa obe strane.

Nisu česti slučajevi da šampion Evrope ne bude favorit u nekom duelu Lige šampiona, a pogotovo ne ako je tom titulom ovenčan najveći klub Starog kontineta, ali evo, ovo je upravo jedan od takvih slučajeva. I tako je s razlogom. Borusija igra sjajan fudbal ove sezone – ne računajući onih užasnih sat i po protiv Lajpciga – i ne samo da je rezultatski ubedljiva, nego je igra Milionera vrlo dopadljiva, lepršava i neodoljivo podseća na ono najsjanije Klopovo vreme na Vestfalenu. Novajlije su se fantastično uklopile. Dembele je „tempirana bomba, samo se čeka kada će eksplodirati i nekoga potpuno unerediti; Gereiro je, vidi se to odmah, univerzalac top klase; Kastro se uklopio, postao pravi poslovođa, Vajgl za leto sazreo „tri godine“; Obamejan polako, ali sigurno dostiže prošlogodišnju formu... U zadnjoj liniji kao i uvek ima nedostataka, ali kako je Borusija odigrala poslednja četiri meča rivali su Burkiju najbliži bili tokom rukovanja pred start utakmice.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU BORUSIJE I REAL MADRIDA

Uostalom, onih 6:0 protiv Legije i Darmštata, pa 5:1 protiv Volfzburga i na kraju 3:1 u duelu s Frajburgom dovoljno govore o formi Milionera.

S druge strane navijači Reala imaju dosta razloga za brigu. Pored toga što Dortmund nikako ne leži njihovim mezimcima – izgubili sve tri prethodne utakmice na Vestfalenu i to prilično ubedljivo, 0:2, 1:4, 1:2 – susret sa Las Palmasom u prvenstvu proteklog vikenda koji je završen bez pobednika (2:2) ostao je u drugom planu zbog načina na koji je Kristijano Ronaldo reagovao na izmenu. Portugalac je bio jako ljut što ga je Zinedin Zidan izveo u 72. minutu iz igre i veliko je pitanje kako će se sve to odraziti i na samog Ronalda i na atmosferu u svlačionici Reala. Madriđani na poslednja dva vezana meča ne znaju za trijumf, ali čak je i to manji problem od slabe igre, odnosno od onoga što je Borusija za to vreme pokazivala.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten ni Zidan ni Tuhel ne mogu baš „da pevaju“. Realu će nedostajati Pepe, Marselo i možda ponajviše Kazemiro. S druge strane neće biti već duže odsutnog kapitena Rojsa, odnosno Durma, Subotića i Bendera.

Golova ne bi trebalo da manjka, tako je bar uvek bilo na prethodnim duelima ovih rivala – vrlo često GG – ali ako je verovati tradiciji, onda bi takođe trebalo isključiti pobedu Reala, jer gost u njihovim okršajima nikada nije slavio, a do sada su se u Ligi šampiona sastali osam puta... Ako ste malo hrabriji možete da pokušate sa kombinacijom 1 i 3+ koja u MOZZART kladionicama plaća 2,55.

BORUSIJA – REAL MADRID

Dortmund

Stadion: Vestfalen

Kapacitet: 65.829

BORUSIJA (4-1-4-1): Burki – Pišček, Bartra, Sokratis, Šmelcer – Vegl, Dembele, Gereiro, Kastro, Širle – Obamejan.

REAL MADRID (4-3-3): Kasilja – Karvahal, Serhio Ramos, Varan, Naćo – Modrić, Kros, Rodrigez – Bejl, Ronaldo, Benzema.

(Foto Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.