Mornar preko Igokee do Lige šampiona!

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mornar preko Igokee do Lige šampiona!

Crnogorski tim dominirao u revanš meču kvalifikacija i napravio sjajnu uvertiru za duel sa Partizanom na startu ABA lige.

Mornar iz Bara ove jeseni će prvi put igrati regionalnu ABA ligu, a biće i učesnik prvog izdanja FIBA Lige šampiona!

Posle "tesnog" poraza u Laktašima u utorak (71:69), Mornar je na svom parketu vodio sa 31 poenom razlike (74:43), a gosti su onda serijom od 10:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izbegli totalni rezultatski debakl.

Mornar - Igokea 83:60 (20:17, 16:6, 21:18, 26:19)!

Barani se sada okreću debiju u ABA ligi, istorijskom meču protiv Partizana, dok će Liga šampiona opet biti na "dnevnom redu" od 18. oktobra.

U D grupi Lige šampiona oni će se takmičiti sa Mega Leksom, Cibonom, Strazburom, Avelinom, Tenerifama, belgijskim Ostendeom i litvanskim Juventusom.

"Igosi" će, na drugoj strani, morati u FIBA Evropa kup, u kome učestvuju i dva tima iz takozvane države Kosovo - Sigal iz Prištine i Peja iz Peći.

Amerikanac Antabija Voler predvodio je Mornar do uspeha sa 25 poena, a sa 19 ga je pratio nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Krstić (ex-Hemofarm, Mega, Igokea).

U poraženom sastavu su Vuk Radivojević i Robert Rikić ubacili po 10 poena.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.