Mitrović za „Blic“: Poručio sam Jojiću i Klopu da ću im dati dva gola!

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović za „Blic“: Poručio sam Jojiću i Klopu da ću im dati dva gola!

Nije derbi Lige šampiona, ali srpski jeste. Brisel, večeras (20.45), Aleksandar Mitrović na Miloša Jojića i Nevena Subotića. Tri boda donose mirnoću u grupi D. Napadač Anderlehta mnogo puta je dokazao da se ne plaši velikih imena, sada, više u šali, a pomalo i u zbilji, imao je preko Jojića šta da kaže harizmatičnom Jirgenu Klopu, treneru Borusije iz Dortmunda.

Dok je ubijao vreme do poslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << treninga pred utakmicu sa nemačkim vicešampionom, za “Blic” je otkrio delić razgovora sa bivšim saigračem iz Partizana.

- Rekao sam Milošu da poruči Klopu da ću im dati dva gola, pa da me dovede u Dortmund posle. Čujemo se Miloš i ja skoro svaki dan, bilo je peckanja još kad su izvučene grupe. Došlo je vreme da se izmerimo na terenu.

"Bar jedan gol više nego prošle sezone"

Mitrović je prošle sezone postigao 20 golova. Ni ove ne bira ni takmičenje ni rivala.

- Osam golova u 11 mečeva, nije loše. Cilj mi je da postignem makar jedan gol više nego prošle godine. Ima još mnogo da se igra, biće mnogo prilika za golove.

Direktan rival robusnom napadaču mogao bi da bude Subotić.

- Dobar momak, šta da kažem - uz osmeh odgovara Mitrović.

- Saigrači smo u reprezentaciji, znamo se, ali ko god bude na terenu, on ili Grk Sokratis - biće mi neprijatelj. U svakom slučaju, biće vruće.

Kada prestanu šale, ostaje 90 minuta da se pokaže koliko ko zaista može.

- Borusija je veliki klub, pre dve godine su igrali finale Lige šampiona. S druge strane, mi po imenu jesmo najslabiji u našoj grupi, ali smo protiv Galatasaraja pokazali da nikome nećemo dati bodove unapred. Trebalo je da pobedimo u Istanbulu, vodili smo, imali šanse, neke sam i ja propustio. Samo glupost i primljen gol u nadoknadi nas je sprečio da osvojimo tri boda. Sada igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima, tu vidimo šansu.

Posle Borusije već za tri nedelje novi izazov biće Arsenal.

- Svaka utakmica za nas je finale. Ne znam koliko daleko možemo da stignemo, ali će svi rivali biti upoznati sa našom željom da se plasiramo u osminu finala. Imamo najmlađu ekipu, nedostaje nam možda malo iskustva, ali to kvalitetom nadoknađujemo. Idemo korak po korak - završio je Mitrović.

Odličan odnos sa trenerom Hasijem

Velika prašina se diže, a Mitrović otkriva kakav zaista ima odnos sa albanskim trenerom Besnikom Hasijem.

- Znam da se svašta priča i piše, a istina je samo jedna - u odličnim smo odnosima i sjajno sarađujemo. Kada me zameni, ja možda nekad ishitreno reagujem jer želim kao i svaki igrač da sam non-stop na terenu. I on mi je sam hiljadu puta ponovio da sam uvek njegov prvi izbor. Svestan sam da je on trener i da je njegova poslednja. Drugu godinu sam u Anderlehtu, sa statusom starosedeoca osećam i da su belgijski mediji korektniji prema meni. Sa navijačima sam uvek imao vrhunski odnos.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.