Maribor u Ligi šampiona, ne i Rijeka!

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maribor u Ligi šampiona, ne i Rijeka!

Treći put u istoriji - Maribor će igrati grupnu fazu Lige šampiona, dok će Rijeka nastupiti u Ligi Evrope. Očekivane potvrde uspeha Napolija i Sevilje.

Nakon Seltika, ovog utorka dobili smo još četiri učesnika Lige šampiona!

To su španska Sevilja, slovenački Maribor, italijanski Napoli i grči Olimpijakos, dok njihovi rivali istanbulski Bašakšehir, izraelska Hapoel Ber >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ševa, francuska Nica i hrvatska Rijeka idu u ono "masovnije" takmičenje - Ligu Evrope!

Najveći uspeh od klubova sa ovih prostora napravio je Maribor koji je izborio svoje treće učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, koja donosi i veliku finansijsku dobit (12,7 miliona evra).

Oni su pogotkom levog beka Vilera, već u 15. minutu, uspeli da nadoknade prednost Hapoela koji je u prvom susretu slavio 2:1, a zbog pravila o golu u gostima - dalje ide slovenačka ekipa koja je od 1999. godine do danas učestvovala i dva puta u grupnoj fazi Lige Evrope.

Iste sreće nije bila i Rijeka!

Rijeka je na "Rujevici" pokušala da povrati ono što je prokockala u prvom meču u Pireju, ali je Olimpijakos, još jednom, na "iskustvo" uspeo da sačeka svoje šanse i da ih realizuje tako da "ubije moral" kod svog protivnika.

Ređale su se šanse za hrvatsku ekipu sve do 25. minuta i kontre Marka Marina koji je odlično šutirao i poručio Rijeci da su im potrebna dva gola kako bi došli bar do produžetaka...

Tada je bilo vidljivo da je ekipa Matjaža Keka "stala", ali su se probudili u nastavku, imali nekoliko čak i zicera, ali je Stefanos Kapino ili branio ili gledao velike promašaje njegovih rivala, dok je i Olimpijakos vrebao iz kontre i nije uspeo da postigne još jedan gol.

Rijeka tako ide u Ligu Evrope.

Napoli je imao najmanje problema imao protiv Nice, za koju je još jednom očajno igrao Mario Baloteli, pa su se na dva gola iz Napulja nadovezali i pogoci Hosea Kaljehona i Lorenca Insinjea koji je doneo pobedu timu Maurisija Sarija i na Azurnoj obali - 0:2. Nica, koja je bila odlična prošle sezone u francuskom šampionatu ipak će u Ligu Evrope.

Tamo će i Bašakšehir koji nije uspeo da napravi iznenađenje protiv Sevilje, iako je vodio u gostima golom Eldžera Elije, ali tim iz Andaluzije ide u "jače takmičenje" (ukupno 4:3).

REZULTATI:

Astana - Seltik* 4:3 (1:1) (prvi meč 0:5, ukupno 4:8)

/Ajer ag 26, Mužikov 48, Tvumasi 49, 69 - Sinkler 34, Ntčam 81, Grifits 90/

Sevilja* - Bašakšehir 2:2 (0:1) (prvi meč 2:1)

/Eskudero 52, Ben Jeder 75 - Elija 17, Višća 83/

Maribor*- Hapoel Ber Ševa 1:0 (1:0) (prvi meč 1:2)

/Viler 15/

Nica - Napoli* 0:2 (0:1) (prvi meč 0:2)

/Kaljehon 48, Insinje 90+1/

Rijeka - Olimpijakos* 0:1 (0:1) (prvi meč 1:2)

/Marin 25/

u sredu

Kopenhagen - Karabag (prvi meč 0:1)

Slavija Prag - APOEL (prvi meč 0:2)

Liverpul - Hofenhajm (prvi meč 2:1)

Steaua FCSB - Sporting Lisabon (prvi meč 0:0)

CSKA Moskva - Jang Bojs (prvi meč 1:0)

*ide dalje

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.