Maribor, BATE, APOEL i Porto u LŠ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2014, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maribor, BATE, APOEL i Porto u LŠ

Fudbaleri Maribora plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su u baražu eliminisali škotski Seltik ukupnim rezultatom 2:1.

Slovenački Maribor slavio je u Glazgovu sa 1:0, a jedini strelac bio je Markos Tavares u 75. minutu.

Prošle nedelje u Sloveniji Maribor i Seltik odigrali su nerešeno 1:1.

APOEL je eliminisao danski Alborg ukupnim rezultatom 5:1. Oni su na svom stadionu pobedili sa 4:0 i tako izborili plasman u Ligu šampiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

BATE Borisov je eliminisao slovački Slovan sa 4:1, dok je Porto izbacio Lil, ukupnim rezultatom 3:0.

Zenit pobedio Standard i prošao u LŠ

Fudbaleri Zenita plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona pošto su  na domaćem terenu, u revanš utakmici baraža, savladali ekipu Standarda iz Liježa sa 3:0.

Ruski tim opravdao je ulogu favorita i overio prolaz u elitnu konkurenciju, nakon što je prethodno slavio i u prvom meču u gostima (1:0).

Nije bilo dileme u revanšu baraža, pošto je Rondon zatresao protivničku mrežu posle pola sata igre, a Hulk u nastavku postigao dva gola za ubedljiv trijumf Zenita.

Zenit (Rusija) - Standard lijež (Belgija) 3:0 (Rondon 30, Hulk 54. penal, 58), prvi meč 1:0, dalje ide Zenit.

Rezultati revanš utakmica baraža za fudbalsku Ligu šampiona:

ZENIT - Standard 3:0 (1:0)

APOEL - Alborg 4:0 (1:1)

BATE - Slovan 3:0 (1:1)

Seltik - MARIBOR 0:1 (1:1)

PORTO - Lil 2:0 (1:0)

Danas:

Arsenal - Bešiktaš (0:0)

Atletik Bilbao - Napoli (1:1)

Bajer L. - Kopenhagen (3:2)

Ludogorec - Steaua (0:1)

Malme - Salcburg (1:2)

Velikim slovima ispisana su imena klubova koji su se plasirali u grupnu fazu Lige šampiona, a u zagradama su rezultati prvih mečeva.

Direktni učesnici Lige šampiona su Real Madrid (Španija), Barselona (Španija), Bajern Minhen (Nemačka), Čelsi (Engleska), Benfika (Portugalija), Atletiko Madrid (Španija), Borusija Dortmund (Nemačka), Šalke (Nemačka), Juventus (Italija), Pari Sen Žermen (Francuska), Šahtjor (Ukrajina), Bazel (Švajcarska), Mančester Siti Engleska), Olimpijakos (Grčka), CSKA Moskva (Rusija), Ajaks (Holandija), Liverpul (Engleska), Sporting (Portugalija), Galatasaraj (Turska), Anderleht (Belgija), Roma (Italija) i Monako (Francuska).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.