Izvor: HotSport.rs, 26.Avg.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRŠAVO I JADNO: Slab učinak srpskih klubova, prikupljeno jedva preko 10 bodova

U Evropi nema srpskih klubova, sad bez stresa možemo da gledamo Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Međutim, to će u budućnosti biti veoma loše za naš klupski fudbal, jer je četiri predstvnika Srbije zajedno prikupilo samo 11,5 bodova u kvalifikacijama za evropska klupska takmičenja.
Najviše bodova osvojila je Vojvodina – 5,5 koja je u kvalifikacijama za Ligu Evrope zabeležila četiri pobede, dve protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << velškog Konaks Keja i po jedna nad Bokeljom i Dinamom iz Minska, tri remija sa Bokeljom, Dinamom i AZ-om i poraz u Alkmaru.
KARASI ZABRINUT: Stranci su loši, ko će zameniti Kataija?
Šampion Srbije Crvena zvezda osvojila je u kvalifikacijama za oba evropska takmičenja tri boda zabeleživši po dve pobede (Valeta), remija (Ludogorec i Sasuolo) i poraza (opet Ludogorec i Sasuolo).
Fudbaleri Čukaričkog osvojili su u kvalifikacijama za LE dva boda. Pobedili su Ordabaši, pa odigral nerešeno sa istim klubom i Videotonom, od kojeg su i poraženi.
Ove sezone najlošiji rezultat u Evropi od srpskih klubova imao je Partizan sa samo jednim osvojenim bodom. Crno-beli su dva puta remizirali sa poljskih Zaglembjem i ispali na penale u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
KVALIFIKACIJE ZA LE: Vest Hem opet poklekao pred Astrom, ispali BATE, Hajduk… (FOTO) (VIDEO)
Srbija se trenutno nalazi na 27. mestu sa koeficijentom 15,375. Ispred Srbije su, imeđu ostalih, bolji Izrael (16,625), Azerbejdžan (16,500) i Kipar (16,050).
Kada se radi o ovoj sezoni, nacionalni koeficijent Srbije iznosi 2,875. Prošle sezone nacionalni koeficijent Srbije bio je znatno veći, iznosio je 4,250. Tada su srpski klubovi osvojili ukupno 17 bodova – Partizan 10,5 zahvaljujući plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope i solidnim rezultatima, Vojvodina četiri, Čukarički 2,5, dok je tada Zvezda bila bez bodova.
NIŠTA OD ČUDA: Remi u Alkmaru, AZ u Ligi Evrope
Od zemalja u okruženju, daleko je najbolja Hrvatska s nacionalnim koeficijentom od 25,250 u poslednjih pet sezone, a do njega je došla zahvaljujući pre svega dobrim igrama Dinama.
Hrvatski klubovi su ove sezone već sakupili ukupno 20,5 bodova, od čega Dinamo sam 9,5, a zagrebački klub se pritom plasirao u Ligu šampiona opet. U kvalifikacijama za Ligu Evrope ekipa Lokomotive je osvojila 5,5 bodova, Hajduk 4,5, a Rijeka 1.
Uskoro bi hrvatski klubovi mogli da dobiju i drugog predstavnika u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje.
Slovenija je na 30. mestu sa nacionalnim koeficijentom 13.125, Bosna i Hercegovina je na 38. mestu i nacionalnim koeficijentom od 6.500 bodova, Makedonci su na 42. mestu sa koeficijentom 5,625, a Crnogorci dva mesta niže na listi i koeficijentom 5,250.
The post MRŠAVO I JADNO: Slab učinak srpskih klubova, prikupljeno jedva preko 10 bodova appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Voša može da bude ponosna: Doneli su bodova srpskom fudbalu koliko i ostala tri kluba zajedno!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Avg.2016, 10:59

Kao što je poznato, ovogodišnje takmičenje u Ligi šampiona i Ligi Evrope proći će bez srpskih predstavnika...Najbliži tome bili su Crvena zvezda i Vojvodina koji su ispali iz plej-ofa LE od Sasuola i AZ Alkmara...Zanimljivo, od 20 mečeva koliko su srpski predstavnici odigrali u kvalifikacijama...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.