Liga šampiona: Juve već završio posao, Vardi za Lesterovu nadu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Feb.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Juve već završio posao, Vardi za Lesterovu nadu (FOTO)

I to je fudbal: u utorak 14 golova na dve utakmice, dan kasnije "samo" pet!

Naspram "vatrometa" koji su nam priredili Mančester Siti, Monako, Atletiko Madrid i Bajer, utakmice Porto - Juventus i Sevilja - Lester ni približno nisu bile toliko uzbudljive i sadržajne, ali su ipak imale šta da ponude.

Juventus je kao gost pobedio 2:0 i duboko zagazio u četvrtfinale Lige šampiona, a velika neizvesnost prisutna je i posle prvog meča Sevilje i Lestera koji je završen >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pobedom španskog predstavnika 2:1.

Italijanskom prvaku pobedu su doneli oni od kojih se to najmanje očekivalo - rezervisti: Marko Pjaca i Dani Alveš, i to u roku od samo dva minuta u drugom poluvremenu.

Ipak, najvažniji detalj te utakmice, onaj koji je odredio njen dalji tok, a možda i epilog dvomeča, je isključenje Aleksa Teljesa sredinom prvog poluvremena. Fudbaler Porta dobio je dva žuta kartona za samo tri minuta i sebi prilepio etiketu tragičara utakmice.

Portu se ni kompletnom nisu davale velike šanse za pobedu, a sa desetoricom to je protiv ovakvog Juventusa nešto što je praktično bilo nemoguće.

Foto: Tanjug/AP

Gosti su strpljivo čekali da materijalizuju višak ljudstva na terenu i u tome su uspeli tek kada je Alegri uveo sveže snage sa klupe. Pjaca je još jednom pokazao zašto ga je Juve papreno platio Dinamu: povukao je loptu, dodao do Dibale i nastavio kretanje. Argentinac je pokušao da bude asistent, međutim njegovu nameru je prozreo defanzivac Porta, ali je nespretno reagovao: praktično je on odigrao "dupli pas" sa Hrvatom, a ovaj snažnim i preciznim udarcem po zemlji, u dalji ugao, savladao Kasiljasa.

Još jedan Alegrijev "džoker" sa klupe se samo dva minuta kasnije upisao u strelce. Dani Alveš je dobro "nanjušio" centaršut sa leve strane i posle prijema na grudi brzo reagovao i smestio loptu u mrežu.

Što se tiče Porta, igrači domaćeg tima gotovo da nisu uputili šut ka golu Bufona.

U Andaluziji je u jednom trenutku delovalo da će Sevilja napuniti mrežu Lestera. Navaljivali su igrači domaćeg tima od starta, sabili goste u krilo Šmajhela i teresku inicijativu materijalizovali preko Sarabije (savršeno precizan udarac glavom sa desetak metara u dalji donji ugao).

Foto: Tanjug/AP

Sevilja je promašila i penal pre vodećeg gola.

Korea je izveo najstrožu kaznu, ali je večeras izuzetni Šmajhel prozreo njegovu nameru. Međutim, taj kiks samo je još više osokolio igrače domaćeg tima da nastave da pritiskaju "lisice".

O dominaciji Andalužana svedoči i podatak da su jednom pogodili stativu i jednom prečku, a između toga su poveli 2:0.

Ono što je u situaciji koja je prethodila drugom golu uradio Stevan Jovetić najjednostavnije se naziva magija: prijem "duge" lopte na grudi u trku, "for" glavom, savršen osećaj za prostor i pravovremena asistencija za Koreu. Majstorstvo prve klase. Korei je preostlo samo da uradi lakši deo posla.

strong>

Međutim, Lester je "pravo niotkuda" uzvratio. Opasni Vardi je iz prve prave akcije gostiju izmakao pažnji čuvara i rutiniranom reakcijom pred golom Sevilje postigao neverovatno važan gol za svoj tim, koji u konačnom zbiru može biti presudan za prolaz među osam najboljih u Evropi.

Ruku na srce, Sevilja je pokazala mnogo više, ali...

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga šampiona: Hrvat pokrenuo Juventus, Sevilja mogla da deklasira Lester, a sada drhti (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2017

Poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona odigrana su u Portu i Sevilji. Na kraju zaslužene pobede Juventusa u Portugaliji i Anadalužana pred svojim navijačima, ali dueli su mogli da se završe i drugačije...Juventus je na Dragau iskoristio prednost igrača više, koju je stekao već u 27....

Nastavak na Vesti-online.com...

EKSKLUZIVNO NA MONDU: Golovi Lige šampiona

Izvor: Mondo, 23.Feb.2017, 11:21

Pogledajte pet pogodaka koji su postignuti na prvim mečevima osmine finala Lige šampiona odigranim u sredu uveče u Portu i Sevilji..Foto: AP Photo/Miguel Morenatti..Juventus je u prvom meču osmine finala Lige šampiona slavio na gostovanju ekipi Porto na stadionu Dragao...Italijanska ekipa pobedila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.