Liga šampiona: „Enfild“ uklet za Ronalda

Izvor: Prva.rs, 22.Okt.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: „Enfild“ uklet za Ronalda

SUDAR divova Liverpula i Reala  u trećem kolu Lige šampiona zaseniće sedam preostalih mečeva večerašnjeg programa, koji nikako nisu za „bacanje“, ali će silom prilika biti sporednog karaktera. Na „Enfildu“ će se sastati vlasnici 15 evropskih titula (domaći pet, gosti deset), ekipe će istrčati na teren u sastavima vrednim više stotina miliona evra, a jedinstvena atmosfera koju stvaraju navijači „redsa“ na svom stadionu podići će ovaj spektakl do vrhunca.

ARSENAL >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << SA TREĆIM GOLMANOM MREŽUBranilac krune, madridski velikan, važi za favorita u ovom meču Grupe B, ali ga istorija opominje da će mu biti pakleno teško da dođe do bodova. U dosadašnja tri međusobna susreta, Real je doživeo isto toliko poraza, s tim što nije uspeo da postigne ni pogodak (gol-razlika 0:6). Rezultatski najteži poraz u Ligi šampiona „kraljevski klub“ je doživeo baš u duelu sa Stivenom Džerardom i drugovima (0:4), a isti tim mu je zagorčao život i u finalu Kupa šampiona 1981. (0:1).
 
 
 
Na sve ove klupske negativne tradicije, „naslanja“ se i jedna vezana za najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda, koja kaže da Portugalac nikada nije bio strelac na „Enfildu“. Uz to, vlasnik „Zlatne lopte“ za 2013. biće sigurno izložen pritiscima sa tribina, budući da je šest godina nosio dres Mančester junajteda, ljutog rivala Liverpula.
- Zviždaće mu publika, naravno, ali Ronaldo je takav da će ga to dodatno motivisati. Ne brinem za njega - istakao je trener Reala Karlo Anćeloti.
Španci će bez povređenog Gereta Bejla probati da nastave seriju od sedam pobeda u svim takmičenjima uz neverovatna 32 postignuta gola. Liverpul će biti lišen usluga Danijela Staridža, a Lazar Marković je u konkurenciji za tim. U drugom meču Grupe B, Ludogorec će umesto u svom Razgradu (stadion ne ispunjava uslove), dočekati Bazel u 400 kilometara udaljenoj Sofiji, u nadi da će doći do prvih bodova u ovom takmičenju.
Milorad Mažić će deliti pravdu u susretu Grupe A između Olimpijakosa i Juventusa, a za domaće bi trebalo da nastupi naš Luka Milivojević. U drugom duelu prošlogodišnji finalista Atletiko dočekuje Malme, koji je poslednji evropski trijumf u gostima, ne računajući kvalifikacije, ostvario u sezoni 1978/1979. na terenu Monaka (1:0).
U Grupi C Zenit sanja reprizu susreta u Leverkuzenu u UEFA kupu 2008. kada je slavio 4:1, a nadu mu daje činjenica da ima već 16 mečeva u nizu bez poraza ove sezone. Benfiki bez Srba (Miralem Sulejmani i Ljubomir Fejsa nisu licencirani za LŠ), visi mač nad glavom, jer su na bodovnoj nuli, a gostuju Monaku, koji ima pobedu i remi.
Aleksandar Mitrović će pokušati da upiše prvenac ove sezone u LŠ, ali zadatak mu nije lak jer se Anderleht u okviru Grupe D sastaje sa Arsenalom. Neven Subotić i Miloš Jojić putuju na noge Galatasaraju u lošem raspoloženju jer je Borusija pala na 14. mesto Bundeslige. Ipak, u Ligi šampiona je sve pod kontrolom, „milioneri“ imaju maksimalnih šest bodova, za razliku od Turaka, koji imaju samo jedan.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.