Liga Evrope: Nastasić tragičar Šalke, a Srbin i Hrvat Bešiktaša, Junajted i Selta prošli (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2017, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga Evrope: Nastasić tragičar Šalke, a Srbin i Hrvat Bešiktaša, Junajted i Selta prošli (VIDEO)

Posle 180 minuta u četvrtfinalnim dvomečima Lige šampiona završnice takmičenja domogla se samo Selta, dok su na preostala tri meča igrani produžeci, a u Istanbulu su izvođeni i penali.

Nakon pobede u Vigu od 3:2 Selta je na gostovanju u Genku povela pogokom Sista i tada je izgledalo da će bez problema obezbediti prolaz. Međutim, domaći su vrlo brzo izjednačili i imali su čak 25 minuta vremena da dođu i do drugog pogotka koji bi značio i eliminaciju španskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tima. Za goste je svih 90 minuta vrlo dobro odigrao Nemanja Radoja, dok je Bojan Nastić odgledao ceo meč sa klupe za rezerve domaćeg tima.

Mančestrer Junajted je posle dodatnih pola sata uspeo da eliminiše ekipu Anderlehta za koju su večeras punih 120 minuta vrlo dobro igrali Ivan Obradović i Uroš Spajić. Junak pobede engleskog tima bio je Markus Rašford, koji se ispromašivao tokom 90 minuta, ali je u 111. postigao gol odluke.

Šalke je bio na korak do polufinala, vodio je 3:0 u produžecima i imao je igrača više od Ajaksa, ali sav trud prosuli su u drugom produžetku kada je naš Matija Nastasić u želji da ispuca loptu pogodio Virgevera od kog se lopta odbila u gol. U samoj završnici domaći su svim silama krenuli napred pa su gosti dali i drugi gol.

Za kraj u Istanbulu su slavili fudbaleri Liona pošto su bolje izvodili penale od igrača Bešiktaša. "Orlovi" su preko Taliske uspeli da nadoknade minus iz prve utakmice, a u produžecima nije bilo golova. U prvih šest serija svi izvođači su bili sigurni sa bele tačke. Prvi kome su popustili živci je naš Duško Tošić kom je Lopez odbranio penal, ali na njegovu sreću i Francuzi su posle toga promašili prvu meč loptu. Međutim, i drugi centarfalf Bešiktaša Matej Mitrović nije bio uspešan nakon čega je kapiten gostiju Gonalon okončao ovaj dvomeč sigurnim izvođenjem jedanaesterca.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.