Lesteru bod za produžetak snova - Sudija Oliver zvezda dana (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lesteru bod za produžetak snova - Sudija Oliver zvezda dana (video)

Junajted i Lester su remizirali na Old Trafordu pa će promocija novog šampiona sačekati najmanje do sutra. Sudija Oliver pokazao da nije ni za Konferenciju, a kamoli za derbi Premijer lige.

Lester je stigao na Teatar snova bez Vardija da konačno snove pretvori u javu i stigne do titule u neverovatnoj sezoni. Stigli su do boda u meču koji obilovao sudijskim greškama.

Van Gal je iznenadio sastavom (kao i obično) i prilično statičan duo na sredini Kerik-Felaini >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << suprotstavio atomskim mravima sa druge strane. Na startu se to pokazalo kao dobar izbor. Već u 7. minutu, Lingard je povukao kontru, odlično izbacio Valensiju koji je pretrčao ceo teren da bi došao u poziciju da pomogne Lingardu, bek Junajteda je spoljno sjajno uposlio potpuno samog Marsijala na drugoj stativi koji je spustio loptu ispod Šmajhela za prednost Junajteda. Gol možete pogledati OVDE.

Par minuta kasnije nova sjajna prilika za Junajted, Felaini je spustio loptu Lingardu, on je šutirao iz prve u bliži ugao, ali je Šmajhel odlično reagovao i sprečio siguran gol.

Lester se nije pomirio sa sudbinom, očekivano su čekali kontre i prekide. Jedan prekid je stigao 10-ak minuta kasnije, Roho je ponovo izgubio svog igrača kod prekida pa je Morgan sa peterca doveo Lester do izjednačenja. Gol možete pogledati OVDE.

Malo kasnije incindent u petercu Lestera. Prvo je Hut povukao Felainija za kosu, a zatim dobio lakat u glavu od strane Belgijanca. Obojica su prošla nekažnjeno. Posle ubacivanja sa strane, Marsial je izborio faul na ivici šesnaesterca. Idealna pozicija za dobrog izvođača slobodnih udaraca, ali Mata je na klupi, a Runi je zaboravio kad je poslednji put prebacio živi zid pa je prilika otišla u nepovrat.

U 30. minutu sporna situacija pred golom Lestera, Lingard je krenuo sam ka golu Lestera nakon što je na sredini presekao pogrešan pas Simspona. Bivši fudbaler Junajteda ga je stigao pred šesnaestercem, ali se čini da ga je nepropisno zaustavio povlačenjem za rame. Lingard je pao, ali je sudija Oliver ostao nem na sreću fudbalera Lestera.

Malo kasnije još jedna sporna situacija, ovog puta u šesnaestercu Junajteda. Marez je probio Roha,  koji ga je zaustavio telom. Oliver nije pokazao na belu tačku, čini se da je mogao.

Tokom čitavog poluvremena gledali smo uobičajeno jalovo kruženje Junajteda oko šesnaesterca protivnika, ali bez izglednih prilika uz nekoliko poluprilika. Na drugoj strani Lester je pokušavao iz kontri i prekida koji su nerešiva enigma za odbranu Junajteda. Odnos poseda u prvom poluvremenu dovoljno pokazuje kakav se fudbal igrao (72:28 u korist Junajteda), pogotovo kad uzmete u obzir da Junajted nije napravio za to vreme ozbiljnu priliku, te da je čak Lester preko Morgana još jednom posle prekida bio najbliži golu.

Drugo poluvreme je počelo kao preslikano prvo. Junajted kruži, Lester čeka prekid. Van Gal je pokušao nešto da promeni kad je uveo Matu umesto Lingarda u 60. minutu, dok je Grej na drugoj strani zamenio Okazakija. Nije se puno toga promenilo na terenu.

Tek desetak minuta pre kraja prva ozbiljnija prilika. Smoling najviši u skoku, ali je stativa sprečila Junajted da dođe do nove prednosti.

Tek pred sam kraj utakmice uzbudjenja. U igru je ušao Memfis umesto Rašforda, i vrlo brzo napravio problem na levom boku odbrane Lestera. Posle jednog utrčavanja, povukao ga je sa leđa Deni Drinkvoter, zaradio drugi žuti i morao da napusti igru. Veliku grešku je međutim napravio sudija Oliver, još jednu na meču, pošto je prekršaj izvukao na ivicu šesnaesterca iako je faul bio u kaznenom prostoru. Oštetio je Junajted za čist penal u 88. minutu. Junajted međutim nije uspeo da učini nešto više iz tog slobodnog udarca.

Junajted je i pored igrača više do kraja meča nastavio sa laganim, jalovim napadama bez previše želje da dođe do pobede pa ne treba da čudi što je ostalo 1:1 do samog kraja.

Bodom čini se može biti zadovoljniji Lester, koji sad ima 8 bodova više od Totenhema, ali i utakmicu više. Sutra im ostaje da svim srcem navijaju za Čelsi kako bi potvrdili titulu. Ukoliko ne, imaju još dve utakmice na kojima im treba bar dva boda kako bi potvrdili titulu.

Junajted je osvojio gorak bod. Iako protiv lidera, Junajted je izgubio bodove u trci za četvrto mesto gde im opet treba kiks rivala čak i ako dobiju sve zaostale utakmice.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

VIDEO: Sve mi diraj, samo kosu ne!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2016

Lester je izvukao bod protiv Mančester Junajteda i stigao na prag titule u Premijer ligi, a na "Old Trafordu" je sve prštalo...Najzanimljiviji duel vodili su napadač "đavola" Maruan Felaini i nemački štoper Robert Hut. U jednom trnutku, robusni defanzivac Lestera je povukao Belgijanca za kosu....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.