Lajpcig i Salcburg u Ligi šampiona

Izvor: RTS, 20.Jun.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajpcig i Salcburg u Ligi šampiona

Evropska fudbalska unija (Uefa) odobrila je vicešampionu Nemačke Lajpcigu da igra u Ligi šampiona ove sezone, pošto se vlasnik tog kluba distancirao od austrijskog kluba Salcburga.

Zbog pravila Uefe, postojala je opasnost da Lajpcig ne igra u Ligi šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iako je osvajanjem drugog mesta u Bundesligi stekao pravo učešća u grupnoj fazi. Prema tom pravilu, Uefa zabranjuje klubovima koji imaju istog vlasnika da učestvuju u istom takmičenju.
Kompanija Red Bul je vlasnik Lajpciga i Salcburga.
Prema pravilu, Salcburg bi igrao u Ligi šampiona pošto je kao šampion Austrije u boljoj poziciji od vicešampiona Nemačke.
Uefa je u saopštenju navela da njena komisija za finansijski nadzor klubova "smatra da nijedno fizičko ni pravno lice nema finansijski uticaj na dva kluba".
Salcburg će u julu igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv pobednika duela Hibernijansa sa Malte i Talina iz Estonije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lajpcig i Salcburg mogu da igraju u Ligi šampiona

Izvor: B92, 20.Jun.2017

UEFA je odobrila vicešampionu Nemačke Lajpcigu da igra u Ligi šampiona ove sezone, pošto se vlasnik tog kluba distancirao od austrijskog kluba Salcburga...Zbog pravila Uefe, postojala je opasnost da Lajpcig ne igra u Ligi šampiona, iako je osvajanjem drugog mesta u Bundesligi stekao pravo učešća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.