LŠ: Žreb je danas u 17.45, pogledajte šešire

Izvor: Mondo, 28.Avg.2014, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Žreb je danas u 17.45, pogledajte "šešire"

U popodnevnim časovima saznaćemo sastave grupa Lige šampiona za sezonu 2014/15. Ima par "mina" u trećem i četvrtom šeširu.

Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Klubovi su odradili kvalifikacije, a UEFA ih je potom svrstala u šešire, pred žreba za grupnu fazu koji će biti održan danas, u četvrtak, u 17.45.

Stvari stoje tako da će neko, sigurno, nagrabusiti zbog nekoliko "mina" iz trećeg i četvrtog šešira.

Konkretno, mislimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Liverpul, Romu, pa i Monako.

U Ligi šampiona i ove sezone su Real Madrid i Arsenal, klubovi sa najdužim neprekidnim stažom u eliti. Real nije izostao nijednom počev od sezone 1995/96, dok je Arsenal neizostavan od sezone 1998/99. Engleski lider u ovom smislu, sve do povlačenja sera Aleksa Ferusona, bio je Mančester junajted, ali njih neće biti prvi put od sezone 1996/97.

Posle pet sezona igranja u Ligi Evrope ili nigde van Engleske, u Ligu šampiona se vratio petostruki prvak kontinenta, Liverpul.

Italijani će posle dugo, dugo godina igrati sa samo dva kluba u eliti, jer Napoli nije uspeo da proše kvalifikacije, a sve to na račun Španaca, koji će imati četiri predstavnika.

Dugo u eliti nije bilo ni Šveđana (Malme), Slovenaca (Maribor) i Bugara (Ludogorec), ponovo su tu Kiprani (APOEL), a vratio se i beloruski BATE Borisov. Ukrajinski Šahtjor, standardan član elite prethodnih godina, učestvovaće u Ligi šampiona, uprkos tome što i dalje traje građanski rat u Donjecku i na istoku Ukrajine, tokom kojeg je granatama oštećen i njegov stadion, "Donbas arena".

UEFA je odlučila da u prvoj fazi spreči mečve ruskih i ukrajinskih klubova, a standardno neće moći da međusobno da igraju ni ekipe iz iste zemlje, sve do nokaut faze.

Zanimljiv je napredak Bazela, koji je dogurao do drugog šešira.

PRVI ŠEŠIR: Atletiko Madrid, Arsenal, Barselona, Bajern Minhen, Benfika, Čelsi, Porto, Real Madrid;

DRUGI ŠEŠIR: Bazel, Borusija Dortmund, Juventus, Mančester siti, Pari Sen Žermen, Šalke, Šahtjor, Zenit;

TREĆI ŠEŠIR: Ajaks, Atletik Bilbao, Bajer Leverkuzen, CSKA Moskva, Galatasaraj, Liverpul, Olimpijakos, Sporting Lisabon;

ČETVRTI ŠEŠIR: Anderleht, APOEL, BATE Borisov, Ludogorec, Malme, Maribor, Monako, Roma.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga šampiona - Kuglice sudbine... (17.45)

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2014

Grimaldi Forum u Monaku biće domaćin ovogodišnjeg žreba za grupnu fazu Lige šampiona, a klubovi učesnici će svoju sudbinu saznati od 17.45.

Nastavak na Sportske.net...

Dortmund predstavio nove dresove za Ligu šampiona

Izvor: Sportal.rs, 28.Avg.2014

Fudbalski klub Dortmund promovisao je novu opremu koju će igrači nositi u Ligi šampiona. Treba napomenuti da nije slučajnost što su "milioneri" predstavili svoje nove dresove na dan žreba za grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja koje je zakazano za četvrtak u 17.45...Nemački klub je...

Nastavak na Sportal.rs...

Liga šampiona žreb (uživo)

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2014

Konačno je došao trenutak i da saznamo sastave grupa za ovogodišnje takmičenje u Ligi šampiona. Najzanimljivije pitanje je kome će od najjačih klubova u grupu doći Liverpul, Roma, Bilbao, Monako..

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.