LŠ: Karabag za istoriju, Klop nadigrao Nagelsmana

Izvor: N1 televizija, 23.Avg.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Karabag za istoriju, Klop nadigrao Nagelsmana

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona u sredu su obezbedili Liverpul, CSKA, APOEL, Sporting i Karabag.

The Reds return to the Champions League! pic.twitter.com/2f9mDvIvTJ

Liverpul je pobedom protiv Hofenhajma u dvomeču obezbedio mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Dobar meč odigrao je Liverpul i slavio protiv Hofenhajma sa 4:2.

Do 21. minuta već je bilo 3:0 za Klopov tim.

Sadio Mane je u 10. minutu sjajno ostavio loptu Emreu Džanu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji je postigao svoj prvi gol ove sezone. Za 2:0 u strelce se upisao Mohamed Salah koji je odlično reagovao na loptu koja se odbila od stativu. Igrao se 18. minut. Samo tri minuta kasnije bilo je 3:0. Ponovo je mrežu Hofenhajma zatresao Džan, a ovoga puta asistenciju je upisao Roberto Firmino.

Hofenhajm je već u 24. minutu promenio formaciju pa i jednog igrača vezong reda. Umesto Haurada Nordevita u igru je ušao Mark Ut koji je nakon samo četiri minuta na terenu smestio loptu iza leđa Simona Minjolea.

Zanimljivo je bilo i u drugom poluvremenu mada je bilo manje golova nego u prvom.

Džordan Henderson je na polovini Hadersfilda oduzeo loptu odbrani gostiju, pronašao Firmina koji je pogodio za 4:1.

U 79. minutu postavljan je konačan rezultat, a drugi gol za nemački tim, koji će debitovati u Ligi Evrope postigao je Sandro Vanger na asistenciju Andreja Kramarića.

Oba tima imala su još nekoliko izglednih prilika da ovaj meč bude još zanimljiviji, ali ostalo je na šest golova.

Velika drama je viđena u Kopenhagenu. Danski šampion pobedio je u revanšu Karabag 2:1, ali kako su gosti u prvom meču slavili 1:0, oni su izborili grupnu fazu i postali prvi azerbejdžanski klub u elitnom takmičenju. Golove za Kopenhagen postigli su Santander u 45. i Andrija Pavlović u 66. ali je gol vredan Lige šampiona postigao Južnoafrikanac Dino Ndlovu.

Iako je Steaua odnela odličnih 0:0 iz Lisabona, Sporting je pokazao u Bukureštu da je bolji tim. Slavili su 5:1, a pozitivan ishod najavio je Sejdu Dumbija već u 13. minutu. Ipak, samo sedam minuta kasnije Brazilac Žunior Maranhao doneo je izjednečenj, iako su portugalski Lavovi imali prednost gola u gostima. Ipak, niša nisu prepustili slučaju i od 60. do 75. minuta potpuno su rešili pitanje pobednika. Akuna u 60, Martins u 64. i Dost u 75. minutu postigli su golove za zeleno-bele i overili plasman u Ligu šampiona. Konačan rezultat postavio je Batalja u 88. minutu.

Kiparski APOEL ponovo će učestvovati u Ligi šampiona. Kiprani su posle pobede 2:0 na svom terenu rutinski u Pragu protiv Slavije odigrali bez golova i plasirali se u grupnu fazu treći put, prvi od sezone 2011/12. kada su došli do četvrtfinala.

U Ligi šampiona gledaćemo i moskovski CSKA koji je izbacio švajcarski Jang bojs.

Nakon srećne pobede onim neobjašnjivim autogolom u nadoknadi vremena u prvom meču, CSKA je na svom terenu bio sigurniji i slavio je sa 2:0.

Prednost za sigurnije drugo poluvreme pred sam odlazak na odmor postigao je Georgi Šenikov, apobedu je potvrdio Alan Dzagojev.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

LŠ: Karabag za istoriju, Klop nadigrao Nagelsmana

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2017

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona u srijedu su obezbijedili Liverpul, CSKA, APOEL, Sporting i Karabag.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.