Izvor: HotSport.rs, 07.Feb.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA ŠAMPIONA: FIBA daje Srbiji ponudu koja se ne odbija!

U ponedeljak će se u Minhenu sastati čelnici Međunarodne košarkaške federacije i evropskih saveza oko osnivanja Lige šampiona, takmičenja koje će biti “rival” Evroligi.

Za sada je jasno da će Liga šampiona u košarci brojati 32 kluba, a u ponedeljak bismo mogli da saznao i kako bi novo takmičenje moglo da funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i koliko bi koja država imala timova.
Po najnovijim informacijama Srbija će dobiti ponudu koja se ne odbija. To jest u Ligi šampiona će igrati dva naša tima, šampion domaće lige i vicešampion. S tim da bi prvak išao direktno u “elitno” takmičenje, dok bi drugi iz lige išao u kvalifikacije. Od zemalja iz bivše SFRJ samo bi još Hrvati mogli da dobiju ponudu za dva tima u Ligi šampiona. Crna Gora bi imala jednog u grupnoj fazi, dok bi Slovenci, Bosanci i Makedonci morali u kvalifikacije, gde bi se nalazio i tim iz samoproglašene republike Kosova.
Po dva učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona imaće Španija, Turska, Grčka, Rusija i Italija, dok će u zavisnosti od situacije u Evroligi istu privilegiju imati Francuzi i Nemci. Ponuda koja važi za Srbiju i Hrvatsku biće upućena Belgiji, Izraelu, Litvaniji, Poljskoj, Češkoj, a kvalifikacije čekaju predstavnike Belorusije, BiH, Bugarske, Danske, Estonije, Finske, Velike Britanije, Mađarske, Letonije, Makedonije, Holandije, Portugalije, Rumunija i Ukrajine.
Liga šampiona bi kao novo takmičenje trebalo da počne 20. oktobra, a plasman u “elitu” izborili bi najbolji timovi iz domaćih takmičenja.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.