LIGA ŠAMPIONA: 5 istorijskih događaja koji se mogu desiti u završnici

Izvor: Kurir, 11.Apr.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA ŠAMPIONA: 5 istorijskih događaja koji se mogu desiti u završnici

Nakon sjajnog polufinalnog žreba za najjače evropsko fudbalsko takmičenje, ostaje nam samo da čekamo da mečevi počnu.

Polufinalni žreb Lige šampiona je ponovo zakazao dva fantastična duela. Real Madrid će dočekati prvaka Evrope, ekipu Bajerna, dok će Čelsi zaigrati protiv Atletika.

Upravo ovakav žreb, donosi nam 5 potencijalno istorijskih fudbalskih događaja koji se nikada nisu desili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Za početak, ukoliko Real Madrid i Atletiko Madrid savladaju Bajern i Čelsi, u finalu će se po prvi put u istoriji sastati dva tima iz istog grada. Do sada se četiri puta dešavalo da vidimo finale iz iste države, ali ovako nešto još nije viđeno.

Treneri bi mogli da uđu u istoriju fudbala. Pre svih Murinjo, koji bi u slučaju osvajanja titule sa Čelsijem postao prvi trener u istoriji koji je osvojio evropsku titulu sa tri različita tima. Do sada je to učinio sa Portom i Interom, nekoliko polufinala je igrao i sa Realom i Čelsijem ali do titule nije stigao. Sa dva različita kluba titule imaju pomenuti Murinjo, zatim Ernst Hapel, Jup Hejnkes i Otmar Hicfild.

Kada smo kod trenera, Anćeloti i Gvardiola bi takođe mogli da obore rekorde. Obojica su kao igrači i treneri  osvojili titulu prvaka Evrope ali bi trijumfom u ovoj sezoni postali jedini koji imaju titulu sa dva tima kao treneri i bar još po jednu kao igrači.

Bajern ima istorijsku priliku da postane prvi tim koji je odbranio titulu u Ligi šampiona. Težina takmičenja jednostavno ne dozvoljava takav podvig a do sada su blizu bili Ajaks, Juventus i Mančester Junajted, koji su odmah nakon titule igrali i finale, ali su poraženi u istom.

Za kraj, Atletiko Madrid bi mogao da ispiše zlatne stranice svoje istorije, jer jedini od preostalih polufinalista nikada nije bio prvak Evrope. Najbliži su bili 1974. godine kada su nakon revanš meča finala poraženi od Bajerna, koji se tada okitio prvom od pet evropskih titula.

Videćemo kome će sportska sreća biti naklonjena 24. maja u Lisabonu, na stadionu "La Luž".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.