Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno malo olakšanje za Arsenal

Nakon serije vijesti o povredama, Arsen Venger je dobio konačno jednu dobru od svog medisinskog tima – Per Mertesaker može da trenira.

Njemački defanzivac je propustio prva tri mjeseca sezone zbog povrede koljena, ali od ponedjeljka opet radi sa ekipom.

Iskusni štoper je radio sa kondicionim trenerom Kregom Grantom u ponedjeljak ujutru, dok su se "tobdžije" spremale za duel sa Bazelom u Ligi šampiona u utorak.

Mertesaker će svakako da se dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << potrudi da ispuni Vengerova očekivanja kada se vrati na teren jer 32-godišnjem Nijemcu na ljeto ističe ugovor, a mlađi zemljak Škodran Mustafi deluje sve sigurnije u odbrani.

Bundesligaši Hanover i Verder se pominju kao zainteresovani za Mertesakerove usluge, mada je on prošlog mjeseca naglasio da mu je produženje ugovora sa Arsenalom "potpuni prioritet".

Mertesaker je karijeru počeo upravo u mladom timu Hanovera, za čiji je seniorski sastav debitovao 2003. godine, a prije Arsenala igrao je i za drugi tim koji se sada pominje da ga želi, Verder.

Ima 104 nastupa za reprezentaciju Njemačke i četiri gola. Bio je prvak svijeta sa "Pancerima" 2014. u Brazil, sa Arsenalom ima dva FA Kupa i jedan Komjuniti šild, a sa Verderom Kup i Liga kup Njemačke.

Arsenal je proteklog vikenda ubjedljivo slavio u londonskom derbiju nad Vest Hemom sa 5:1, pa je drugi na tabeli Premijer lige sa 31 bodom iz 14 utakmica, zaostaje tri za liderom Čelsijem.

U Ligi šampiona je već obezbijedio osminu finala takmičenja, a u posljednjem kolu će se sa Pari Sen Žermenom boriti za prvu poziciju i nominalno lakšeg rivala na proljeće.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ovo je Arsenov plan za januar

Izvor: Sportske.net, 06.Dec.2016, 11:42

Da li Arsen Venger planira dovođenje fudbalera u januarskom prelaznom roku?..Januarski prelazni rok se bliži, a mediji uporno "dovode" fudbalere u Arsenal, posebno napadače i igrače sredine terena...Venger ima muke sa povređenim igračima, nisu u sastavu Ektor Beljerin i Santi Kazorla, dvojica standardnih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.