Kako je propao transfer leta: Obeštećenje 190.000.000 evra, plata 35.000.000, avion i lanac hotela, ali kad treba da se plati porez...

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je propao transfer leta: Obeštećenje 190.000.000 evra, plata 35.000.000, avion i lanac hotela, ali kad treba da se plati porez...

Nejmar je bio jednom nogom na Parku prinčeva

Hteli su Lionela Mesija. Nije moglo. Želeli su Kristijana Ronalda. I to je bilo teško izvodljivo. Posle odlaska Zlatana Ibrahimovića (istekao mu ugovor) tražio je Pari Sen Žermen zvezdu svetskog kalibra, dovoljno „jako“ ime da ostvari sportske ciljeve i vodi ih ka trofeju Lige šampiona, ali i marketinški isplativo. Izbor je pao na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nejmara, koji ovog leta, umalo nije prešao na Park prinčeva.

Iz samo jednog razloga.

Čelnici francuskog prvaka nisu pristali da regulišu njegov dug na ime poreza, nastao kao posledica neprijavljivanja svih prihoda u Katalonjii. Ulgedni Ekip, poslovilčno dobro upućen u zbivanja u PSŽ-u, uverava da je izvršni direktor Naser El Kelaifi samo odmahnuo rukom kad su mu Nejmarovi zastupnici tražili da plati još 45.000.000 evra, koliko iznose potraživanja španskih vlasti u slučaju koji se vodi protiv Brazilca.

Da sve bude zanimljivije, El Kelaifii i vlasnici iz Katara prethodno su pristali da plate ogroman novac kako bi se ovaj transfer realizovao. Na račun Barselone prebacili bi 190.000.000 evra i tako skoro za 80 odsto nadmašili kasniji svetski rekord u visini obeštećenja koji je Mančester junajted postavio kupovinom Pola Pogbe (120.000.000 evra). Ekip navodi da su se na dovojenim sastancima u Parizu, Sao Paulu i na Ibici predstavnici PSŽ-a i Nejmarov menadžer Vagner Riberio dogovorili da 24-godišnji napadač godišnje zarađuje 35.000.000 evra čime bi „preširao“ Mesija i Ronalda u toj kategoriji. Čak bi mu sledovao rivatni avion i lanac hotela, ali kad se za pregovaračkim stolom našlo pitanje poreza već viđeni dogovor je propao.

Zato Ekip, na današnjoj naslovnoj strani, sa žaljenjem konstatuje:

Nejmar - istorijska tajna“.

Verovatno je minulo leto bilo idealno za selidbu brazilskog asa sa Nou Kampa. Pogotovo što je prošlog petka „vezan“ za Barsu novim ugovorom, prema kojem otkupna klauzula podignuta i iznosi 200.000.000 evra u prvoj godini obnovljene saradnje, 222.000.000 u narednoj, a u završne tri 250.000.000.

Mada, u Parizu je sve moguće. Bar dok su ovi vlasnici.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno - Nejmar bio na korak od Pariza, ovako je sve propalo!

Izvor: Sportske.net, 25.Okt.2016

Ugledni francuski list otkriva da je Nejmar praktično dogovorio sve uslove sa Pari sen Žermenom, ali da je sve propalo zbog jednog zahteva...Francuki L'ekip danas na svojoj naslovnici donosi šokantnu priču o dogovorenom transferu Nejmara u PSŽ koji je letos propao u poslednjem trenutku...Kao što...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.