Kako je dočekan trofej UEFA Lige šampiona u Srbiji?

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je dočekan trofej UEFA Lige šampiona u Srbiji?

Dugo očekivana Tura trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit, nakon Bratislave, Beča i Zagreba, u periodu od 14. do 19. oktobra je boravila u Srbiji.

Ovaj nesvakidašnji sportski događaj je svečano otvoren predstavljanjem Šampionskog autobusa i „ušatog“ pehara javnosti na Trgu slobode u Novom Sadu, 14. oktobra, koji je zatim nastavljen 15. oktobra na Trgu kralja Milana u Nišu. To je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio prvi put u istoriji da je originalni trofej bio izložen u ovim gradovima i kao što se očekivalo, ovaj spektakularni događaj privukao je ogroman broj ljubitelja fudbala koji su želeli da se približe njegovom veličanstvu.

Domaćin Ture trofeja u ova dva grada je bio Dejan Savićević, poznatiji kao Dejo ’Genije’, legenda fudbala bivše Jugoslavije i dvostruki osvajač trofeja, sa kojim se posetioci imali prilike da se upoznaju i druže. Nakon kratkog predaha, Tura trofeja je u petak, 17. oktobra, stigla i u Beograd. Iako je svečano otvaranje bilo planirano za 13 časova, najveći fudbalski fanovi su na Trg Republike, ispred UniCreditovog šatora, stigli mnogo ranije, kako bi se prvi slikali sa trofejom.

Šampionski autobus je dočekan uz zvuke himne UEFA Lige šampiona, a uz prasak konfeta Dejan Stanković, i Mičel Salgado su izneli trofej na balkon šatora i na taj način otvorili njegova vrata za posetioce. Na veliko zadovoljstvo okupljenih ljubitelja fudbala, bivši kapiten Crvene zvezde i reprezentacije, Dejan Stanković i dvostruki osvajač UEFA Lige šampiona, Mičel Salgado, su delili autograme i slikali se sa svojim obožavaocima.

Tokom čitavog vikenda, posetioci su imali jedinstvenu priliku da obiđu multimedijalnu izložbu ’UniCredit Walk of Champions’ u okviru koje su bili prikazani originalni suveniri, dresovi, lopte i oprema najznačajnijih evropskih klubova i igrača, kao i da, zahvaljujući interaktivnim igricama osvoje brojne

nagrade.

Trg Republike je tri dana, od ranih jutarnjih, do kasnih večernjih časova bio glavno odredište mnogih Beograđana i njihovih gostiju, koji su mogli da prožive neverovatno iskustvo i osete deo uzbuđenja koje sa sobom nosi najprestižnije evropsko klupsko fudbalsko takmičenje, UEFA Liga šampiona.

Ovaj trodnevni događaj u glavnom gradu je pored zabavnog, imao i humanitarni askpekt. Naime, u saradnji sa Savezom za školski sport i organizaciju takmičenja, UniCredit Banka, je za svakog posetioca šatora, izdvojila po jedan evro za nabavku sportskih rekvizita za projekat “Školice sporta – Sport u škole” koji će se sprovoditi od I do IV razreda osnovne škole.

U sva tri grada, UniCredit Banka je u saradnji sa kompanijama Adidas i Nissan organizovala „Mini super ligu“, takmičenje za najmlađe fudbalere, od kojih su najbolji kućama ponesu svoje trofejčiće. U Novom Sadu i Nišu ovaj turnir je otvorio Dejan Savićević, dok je za najmlađe Beograđane, u subotu, takmičenje šutiranjem lopte, otvorio Mičel Salgado. Pobednik ovog turnira u Beogradu je bila ekipa Fair Play 06, koja je rezultatom 2:1 savladala ekipu Forze.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Skoro 15.000 posetilaca Ture trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit u Srbiji

Izvor: Blic, 23.Okt.2014

U periodu od 14. do 19. oktobra, skoro 15.000 fudbalskih obožavalaca je posetilo Turu trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit na njenom proputovanju kroz Srbiju...Zahvaljujući ovom nesvakidašnjem događaju, fanovi “najvažnije sporedne stvari na svetu” u Novom Sadu, Nišu i Beogradu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.