Iz minuta u minut: Liverpul u nadoknadi spasao čast, petarda Reala, poraz Atletika!

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz minuta u minut: Liverpul u nadoknadi spasao čast, "petarda" Reala, poraz Atletika!

Dugo se čekalo na ovaj trenutak, a on je konačno i došao - početak nove sezone Lige šampiona! Najbolji timovi širom Evrope danas su počeli nadmetanje u najelitnijem takmičenju kontinenta, a svoje mečeve odigrale su ekipe iz grupa A, B, C i D. Razvoj situacije na startu krema fudbalske scene mogli ste pratiti na Blicsport.rs!

Grupa A:

Juventus - Malme 2:0 (0:0)


(Tevez59, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 90)

Olimpijakos - Atletiko Madrid 3:2 (2:1)

(Masuaku 13, Afelaj 31, Mitroglu 73 - Mandžukić 38, Grizman 86)

Grupa B:

Liverpul - Ludogorec 2:1 (0:0)

(Baloteli 82, Džerard 90+3 - Abalo 90+1)

Real Madrid - Bazel 5:1

(Suhi 14a.g, Bejl 30, Ronaldo 31, Rodrigez 37, Benzema 80 - Gonzalez 38)

Grupa C:

Monako - Leverkuzen 1:0 (0:0)

(Mutinjo 61)

Benfika - Zenit 0:2

(Hulk 6, Vicel 22)

Grupa D:

Dortmund - Arsenal 2:0 (1:0)

(Imobile 45, Aubamejang 48)

Galatasaraj - Anderleht 1:1 (0:0)

(Jilmaz 90+1 - Prat 52)

Golman Ludogoreca Borjan je u drugom minutu napravio neverovatnu glupost i izgubio loptu, a onda krenuo da reaguje, dok je sudija svirao ipak diskutabilan penal koji je kapiten Liverpula Stiven Džrerad realizovao i sprečio bruku na Enfildu, te postavio rezultat 2:1.

Kakav pakao na Enfildu! Sterling je u poslednjem minutu igre izgubio loptu, pa je Ludogorec munjevitom akcijom došao do gola Liverpul, a sjajna egzekucija Abala sigurno će mnogo domaće navijače naterati na razočaranje!

Grizman je četiri minuta pre kraja meča na asistenciju Kokea pogodio mrežu Olimpijakosa i smanji zaostatak Atletiko Madrida na 3:2 u Pireju.

Svi su na Enfildu strepeli da će Ludogorec da odoli, ali je Mario Baloteli prihvatio centaršut Alberta Morena i pored dva defanzivca postigao prvi pogodak u dresu Liverpula.

Karim Benzema postavio je rezultat 5:1 za Real protiv Bazela. Francuz je sa Kristijano Ronaldom razmenio dupli pas, a onda umesto da je još jednom vratio Portugalcu, sa 15 metara zakucao pod prečku.

Olimpijakos je u 73. minutu došao i do 3:1 protiv Atletika posle proboja Pajtima Kasamija koji je u petercu pronašao Kostas Mitroglu koji je lepo primio loptu, okrenuo se i zatresao mrežu "jorgandžija".

Ludogorec je, kao grom iz vedra neba, istrčao kontru na Enfildu, pa je vezni fudbaler dodao loptu Bezjaku kojij e sam izašao pred Minjolea koji ništa nije mogao, ali je napadač bugarskog kluba pogodio stativu.

Monako je u 61. minutu postigao pogodak, iako je Leverkuzen znantno bolje igrao do tada, a strelac je Žoao Mutinjo koji je pogodio gornji desni ćošak "farmaceuta".

Juventus je razbio kordon Malmea u 59. minutu nakon što je Lihtštajner predao loptu Karlosu Tevezu koji je dao pas Asamoi, a Ganac je petom vratio Argentincu za šah-mat i siguran hod "stare dame".

Anderleht je u 52. minutu poveo u Istanbulu protiv Galatasaraja nakon duge lopte Defura i šuta Prata koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio od leve stative mrežu protivnika.

Imobile je dao gol na početku prvog poluvremena, a onda je na startu drugog sjajnom loptom pronašao Pjer-Emerika Aubamejanga koji je pretrčao Ščesnog i pogodio mrežu za 2:0.

Borusija iz Dortmunda je slomila otpor Arsenala na svom stadionu u poslednjem minutu poluvremena kada je Ćiro Imobile preuzeo loptu na polovini terena, a onda izdržao veliki pritisak defanzivaca "tobdžija" i matirao Ščesnog.

Atletiko je konačno uspeo u 38. minutu da dođe do daha, pa je Ansaldi probio po levoj strani i uputio centaršut koji je dobro iskoristio Mario Mandžukić koji je smanjio na 2:1.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.