Ibra nevidljiv na Kamp Nou, Nejmar overio Barsinu kartu za polufinale

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibra nevidljiv na Kamp Nou, Nejmar "overio" Barsinu kartu za polufinale

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanšu na Kamp Nou sa 2:0 pobedili PSŽ, za ukupnih 5:1 u četvrtfinalnom dvomeču.

Barselona je veliki deo posla završila pobedivši sa 3:1 golovima Nejmara i Suareza (2), dok je malu nadu Parižanima dao autogol Matjea. Iako se sada u tim vratio Zlatan Ibrahimović posle suspenzije, dva gola Nejmara pored statičnih defanzivaca "svetaca" u prvom poluvremenu bila su dovoljna Barseloni da završi posao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U polufinalu, Kataloncima se pridružio Bajern deklasiravši Porto u revanšu. U sredu će Španci i Nemci dobiti društvo, pošto se igraju novi revanš mečevi, Atletiko - Real (0:0) i Monako - Juventus (0:1).

Prvo poluvreme: Odbrana PSŽ-a spavala, dva gola Nejmara!

David Luiz je uspeo prerano da dobije žuti karton, već u trećem minutu je startovao nad Rakitićem, što je sankcionisao norveški arbitar. Već u 14. minutu, poklekao je PSŽ, i to kako - Inijesta je sa centra igrališta odlučno krenuo, a cela četvoročlana defanzivna linija usporeno je povlačila i posmatrala pas ka Nejmaru, kom je samo preostalo da obiđe Sirigua za slavlje.

Na novom ispitu, odbrana Parižana pala je malo kasnije, ali na drugačiji način. Posle centaršuta Alveša, Luiz i Markinjoš nisu bili ni blizu Nejmara, koji je u skoku imao dovoljno vremena da izabere kako će plasirati loptu u mrežu za 2:0.

Brazilac je samo potvrdio da je inspirisan kada igra protiv francuskog kluba, to mu je peti gol protiv PSŽ-a u četvrtom okršaju - niko im toliko golova u Ligi šampiona do sada nije dao.

Drugo poluvreme: Ples Barse se nastavlja

Ishod prvog poluvremena za ukupnih 5:1 bio je dovoljan Luisu Enrikeu da nagradi Inijestu odmorom, pa je njegovo mesto na terenu od 46. minuta zauzimao Ćavi, za 148. utakmicu u Ligi šampiona.

PSŽ je delovao bezopasno kao i u prvih 45 minuta, iako je imao više lopte u nogama za kombinovanje, ali to nije iskoristio za bilo kakav konkretniji prilazak golu Ter Štegena, samo je Verati jednom šutirao, ali uz stativu.

Obeshrabreni Loran Blan je tek nešto kasnije u igru ubacio Lukaša Mouru, dok je zadovoljni Enrike mogao da odmori još Busketsa i Suareza, koji nije uspeo da nastavi golgeterski niz. Sa druge strane, Ibrahimović je prvi put na utakmici pripretio tek u 73. minutu, no tada ga je Ter Štegen zaustavio.

Barselona - PSŽ 2:0 (2:0)

(Nejmar 14, 34)

Stadion: Kamp Nou Sudija: Svein Odvar Moen (Norveška)

Barselona: Ter Štegen, Pike, Alba, Maskerano, Alveš, Buskets (od 55. Roberto), Rakitić, Inijesta (od 46. Ćavi), Suarez (od 75. Pedro), Mesi, Nejmar

PSŽ: Sirigu, Markinjoš, Maksvel, Van der Vil, Luiz, Kabaj (od 66. Lukaš), Matuidi (od 80. Rabio), Verati, Pastore, Kavani (od 80. Laveci), Ibrahimović

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

„Otrovni“ Nejmar i slalomaš Inijesta baš ne vole PSŽ: Barsina rutina za polufinale (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2015

Katalonci su sedmi put u poslednjih osam sezona obezbedili plasman među četiri najbolja u elitnom takmičenju, a Brazilac je uspeo nešto što niko pre njega nije uradio u Ligi šampiona..Bilo je sve jasno i pre večerašnjeg revanša na Kamp Nou. Barselona je polufinale overila pre šest dana na Parku...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.