Hrvati dobijaju dva mesta u Ligi šampiona!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2016, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati dobijaju dva mesta u Ligi šampiona!

Hrvatski fudbal polako, ali sigurno napreduje i na klupskom planu, i blizu je jednog značajnog ostvarenja.

Naime, hrvatski klubovi će ove sezone jurišati na 15. mesto UEFA rang liste koje u sezoni 2018/19 donosi dva predstavnika u pretkolima Lige šampiona i tri u pretkolima Liga Evrope.

Prvi i to dobar start za ovu evropsku sezonu imala je Lokomotiva u Andori (3:1).

Kao što je poznato, državni koeficijent formira se prema rezultatima u prethodnih pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sezona, tako što pobeda u kvalifikacijama donosi pola boda, u grupi dva boda, a na kraju se zbir bodova deli sa brojem predstavnika zemlje u toj sezoni.

Hrvatska na startu sezone ima koeficijent 20.125, i na je 16. mestu.

Rumunija, koja drži 15. mesto i dva kluba u Ligi šampiona (kvalifikacije), ima koeficijent 21.050, a 17. Austrija zaostaje više od dva boda (17.975).

Odlučujući dvoboj u borbi Hrvatske, koja ima četiri kluba ove sezone, i Rumunije koja ima klub više, mogao bi biti međusobni okršaj Hajduka i rumunskog Iašija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dobra vest za Hrvate je činjenica da rumunski predstavnici u Ligi Evrope Panduri, Targu i Vitorul nisu nosioci u trećem kolu kvalifikacija, u kojem počinju takmičenje, niti su to predstavnici u Ligi šampiona Astra i Steaua.

S druge strane, Rijeka je u Ligi Evrope nosilac u svim pretkolima, a Dinamo i Hajduk u svim osim u poslednjem, dok i Lokomotiva ima dobar žreb jer je u drugom kolu čekaju Irci ili Finci.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.